1879 de persoane sunt izolate la domiciliu. Brașovul se situează pe locul 5 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate

Direcția de Sănătate Publică informează că, în județul Brașov 31 de persoane sunt în carantină și 1.879 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, efective formate din peste 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat aproximativ 1.800 de persoane, precum și un agent economic sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. 

Au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 lei. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 806 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 4.01% din cazurile la nivel național), din care 450 de persoane vindecate și 54 de decese (rata mortalității la nivel județean este de 6.7%). Brașovul se situează pe locul 5 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate iar pe locul 8 în funcție de numărul de decese.

Adauga comentariu