700.000 de beculețe vor lumina Brașovul de sărbători. Cât costă iluminatul orașului

În Brașov a început deja amenajarea decorului de sărbători. Primăria a prezentat în detaliu conceptul. Costul pentru iluminatul de sărbători va fi  de aproximativ 200.000 de lei. „Încă suntem în discuții cu Flash Lighting pentru a stabili cât pot și ei acoperi din aceste costuri și cât va fi suportat de la bugetul local“, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Brașov. Luna trecută Primăria a scos la licitație pachetul pentru concertele de sărbători. În total 420.000 de lei. 

,,Și în acest an venim cu un nou concept pentru iluminatul de sărbători. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu firma care se ocupă de iluminat, am stabilit ca tema din acest an a iluminatului festiv să readucă în sufletul tuturor frumusețe aninsorii și a zăpezii. 700.000 de beculețe vor lumina străzile din centrul orașului și bradul de Crăciun din Piața Sfatului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Cum vor arăta decorațiunile

Firma care se ocupă de iluminatul de sărbători este de ani buni Flash Lighting. Unul dintre proiectanții decorului descrie cum vor arăta decorațiunile de sărbători. ,,Decorul urmărește linii dinamice, îndrăznețe, aparent haotice, imitând dansul natural al viscolului. Bradul, elementele de stâlp, traversarile, micile medalioane, toate surprind note străvezii de lumină alb caldă și alb pur, de transparență. Linii unduioase, dinamice, se regăsesc pe Republicii, unde designul celor 30 de porți este alternant. Intrarea pe această stradă este marcată de o traversare luminoasă ce imită perdelele unei scene, cu șiraguri de diamante. Central este asezat un candelabru din lumină alb caldă. Intrările principale și laterale spre pietonala Republicii și piață sunt semnalizate prin șapte portaluri speciale luminoase, păzite de soldăței din lemn. Piața Unirii va fi învăluită în clasicul alb cald, bradul fiind bogat ornat la bază cu bănuți aurii și în rest cu globuri aurii, beteală și luminițe. Piața George Enescu va cuprinde ca punct central un brad cu lumini calde și medalioane albe. Decorul stâlpilor din piața Sf. Ioan va fi dominat de culoarea roșie. Marele brad este marcat de dansul a 100 de fulgi, de diverse dimensiuni și tonuri luminoase, angrenați într-un val vijelios ce pornește de la bază și înconjoară spiralat bradul, până la vârf, lăsând în urmă o dâră de luminițe albe. Casa Sfatului imită în aspect bradul, prin puncte de aglomerații de fulgi pe toată suprafața fațadei”, a declarat Sarah Ambrozie, unul dintre creatorii conceptului. 

Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric vor fi vor fi montate ornamente luminoase de Crăciun. În zona dintre strada N. Iorga şi Piaţa Unirii vor fi montate  269 de ornamente cu înălţimi între 1şi 3 metri. La acestea se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu țurțuri de pe străzile M. Weiss, Postăvarului, Apollonia Hirscher și Diaconu Coresi, copacii din luminiţe din Parcul Titulescu şi de la Casa Căsătoriilor, fântâna arteziană şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, la care se adaugă brăduţii din Piaţa Unirii şi Piaţa Enescu.  

FOTO Primăria Brașov

Adauga comentariu