Activități de instruire la Cincu. Militarii se antrenează pentru selecția în trupele speciale

Perioadă dificilă pentru cursanții din cadrul Programului de formare operatori din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale (FOS). Activitățile de instruire au loc la Cincu, în județul Brașov. Programul de pregătire a început pe 2 septembrie și se va finaliza la începutul lunii decembrie. Programul vizează evaluarea și selecția militarilor pentru trupele speciale. Cei ce reușesc să parcurgă aceste probe, vor fi admiși la primul curs de specializare inițial. 

În cadrul programului de pregătire s-au înscris militari, ce vor să treacă la un alt nivel în cariera lor. Au intrat 90 de cursanți. Dintre aceștia, 34 au abandonat programul în mod voluntar. Motivele plecării cursanților sunt legate de performanțe fizice sau psihice. Ei vor avea o nouă șansă în program, anul următor. 

Singurul moment în care cadrele militare îi pot elimina pe cursanți este cel din timpul programului pregătitor, deoarece aceștia supraveghează cu atenție evoluția participanților, iar unii dintre ei nu îndeplinesc anumite calități. 

Cursanții care reușesc să ducă la bun sfârșit aceste probe și provocări, trebuie să îndeplinească anumite condiții, să ajute structurile din care fac parte și să reușeasă să gestioneze situațiile limită, chiar și după o epuizare psihică.     

                                                                          .

Sursă: Digi 24

Adauga comentariu