Adminstrator de firmă condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală după ce și-a recunoscut fapele și a plătit prejudiciul

Un administrator de firmă a scăpat de pușcărie după ce a recunoscut că nu a plătit cu bună știință impozitul pe venit și TVA-ul. Timp de doi ani, „a uitat“ să evidențieze în contabilitate toate veniturile obține. Totul pentru a scăpa de plata împozitului. Totul s-a terminat în 2018, în urma unui control. Atunci s-a descoperit că bărbatul avea de plătit impozite și TVA de peste 100.000 de lei.

Teama de închisoare l-a trezit rapid la realitate, astfel că bărbatul și-a  recunoscut faptele și a plătit prejudiciul, Mai are de achitat dobânzile și penalitățile de întârziere, iar până când va face acest lucru are sechestru pe toate bunurile. Pentru că și-a recunoscut faptele și a plătit prejudiciul, a primit o pedeapsă cu suspendare.

„Condamnă inculpatul Petrea Radu Gabriel la pedapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 al. 1 – 92 al. 1 cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii, pe durata unui termen de 3 ani. Inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei Braşov sau Primăria Săcele. Obligă inculpatul Petrea Radu Gabriel să plătească părţii civile Statul Român prin ANAF prin DGRFP Braşov suma de 53.426 lei reprezentând obligaţii fiscale accesorii la care se adaugă accesorii calculate potrivit legii fiscale, până la data achitării integrale a prejudiciului. Constată recuperat prejudiciul în cuantum de 116. 744,14 lei reprezentând impozit pe venit şi TVA“, se arată în sentința Tribunalului Brașov.

Adauga comentariu