Amendă de 14.000 de lei la Carrefour Brașov. Probleme cu țara de origine a produselor și depozitare incorectă a mărfii. 183 de kg de produse au fost retrase de la comercializare

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au controlat 14 magazine Carrefour din toată țară. Au dat amenzi de 301.000 lei, iar două magazine au fost chiar închise până la remedierea problemelor. 

Abaterile constatate privesc, printre altele, comercializarea peștelui fără respectarea condițiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzătoare, produse fără dată de fabricație, lipsa de informații, elemente de identificare sau data limită de consum depășită, pește alterat, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putut stabili data preparării, practici comerciale înșelătoare, nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse din carne sau pește, nerepspectarea condițiilor de expunere a mărfii.

La magazinul din Brașov, de pe Calea București s-au descoperit următoarele probleme: „În Brașov acțiunea a scos la iveală numeroase probleme în magazin. Pe lângă cele deja prezentate la nivel national, discutăm despre neconformități referitoare la țara de originea produselor, depozitare incorectă, informare deficitară și spații necorespunzătoare. Drept urmare, s-au aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei și au fost oprite de la comercializare aproximativ 183 de kg de produse alimentare“, a declarat Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor.

 

Adauga comentariu