Angajații de la Spitalul de Boli Infecțioase au ieșit din nou în stradă

Angajații de la Spitalul de Boli Infecțioase au protestat și astăzi în curtea spitalul. Este a doua zi de proteste. Oamenii spun că au primit mai puține zile de concediu decât aveau dreptul. Protestatarii spun că trebuiau să primească 30 de zile de concediu plus încă 8 pentru că lucrează într-un mediu periculos. În schimb au primit doar 25 de zile de concediu. Oamenii spun că dacă situația nu va reveni la normal vor da în judecată conducerea spitalului.

Angajații de la Infecțioase sunt supărați și de faptul că primesc același spor (15%) ca și colegii lor din alte spitale deși lucrează într-un mediu în care riscul de infecție este mult mai mare.

Potrivit managerului spitalului, medicul Ramona Ionescu, contractul colectiv de muncă este în fața de negociere cu sindicatele. Referitor la tăierea zilelor de concediu, același manager spune că angajații au de luat zile libere în compensare și până când nu le iau pe aceastea nu li se poate da concediu.

Cum era de așteptat au apărut și tot felul de ipoteze de culise. Managerul crede că protestul este doar un mod de a o intimida și că ar fi persoane care vor să îi ia locul. În schimb, potrivit unor surse, angajații se tem de represalii. Există un zvon cum că managerul a cerut o listă cu toți cei care au protestat.

Adauga comentariu