Aproape 5000 de oameni în carantină sau izolare. 23 de persoane s-au vindecat de coronavirus. Brașovenii sunt rugați să poarte măști în spațiile publice

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 335 de persoane se află în carantină, iar 4.671 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au mai fost externați din Spitalul de Boli Infecțioase 2 pacienți COVID-19, numărul total al celor vindecați la Brașov ridicându-se la 23. La Brașov numărul de cazuri a ajuns la 161.

Oamenii legii  au efectuat 1.796 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.bPentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 251 de sancțiuni, în valoare de peste 375.000 lei.

Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 18 convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină. Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

 

Adauga comentariu