Aproape 700 de persoane în carantină la Brașov. Județul este pe locul 6 la nivel național ca număr de infectări cu coronavirus

Direcția de Sănătate Publică anunță că, în județul Brașov, 108 persoane sunt în carantină și 699 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Numărul izolaților la domiciliu a crescut exponențial în aceastî săptămână, de la 200 la aproape 700.

În județul Brașov se înregistrează un număr total de 662 cazuri confirmate pozitiv (reprezentând 3.76% din cazurile la nivel național), din care 333 persoane vindecate și 44 decese (rata mortalității la nivel județean este de 6.65%). Brașov se situează pe locul 6 în clasamentul național după numărul de cazuri confirmate iar pe locul 10 în funcție de numărul de decese.

Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 380 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 350 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, atragând atenția că numai împreună și respectând aceste reguli vom reuși să depășim cu bine situația creată de pandemie.

Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare de 700 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Adauga comentariu