Artişti din zece țări vor concura pe scena Festivalului Cerbul de Aur. Evenimentul se va defășura între 23 și 25 august

12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. Tinerii artişti vor urca pe scena din Braşov, joi şi vineri, 22-23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să aflăm unde va merge Marele Trofeu al celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. TVR nu a anunțat încă numele vedetelor internaționale care vor susține recitaluri.   

Continuând o tradiție de peste jumătate de secol, concurenţii vor interpreta, alături de o piesă din repertoriul propriu, şi o melodie românească. Anul acesta, cei 12 finaliști ai concursului vor alege dintr-o selecție de piese care au făcut istorie în muzica românească în ultima jumătate de veac, de la Angela Similea și Mirabela Dauer la Delia sau Smiley.  Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor. 

Audiența nu a rupt gura târgului

Primăria și Consiliu Județean au alocat din nou bani pentru Cerbul de Aur. 1,3 milioane la Primărie și 550.000 de lei la Consiliu Județean. Primăria dă mai mult decât dublu față de anul trecut, deși festivalul va fi cu două zile mai scurt. La Consiliul Județean suma este aceeași ca și în 2018. Festivalul se va desfășura în perioada 23-25 august. TVR a anunțat pentru ediția din acest an un buget de 6,5 milioane de lei. Piața Sfatului va fi blocată din 10 și până în 31 august, spre nemulțumirea comercianților din zonă, care vor trebui să închisă terasele din cauza scenei.

Chiar dacă autoritățile se laudă că festivalul aduce multă promovare Brașovului în realitate nu este chiar așa. Audiența din 2018 nu a fost una care să rupă gura târgului. TVR s-a clasat pe locul V în topul audiențelor când a fost difuzat Cerbul de Aur fiind devansată de emisiuni de divertisment și chiar filme care au rulat la televiziunile concurente. Numărul turiștilor care au ajuns anul trecut înaugust la Brașov nu a fost mai mare decât în anul precent când nu a fost organizat festivalul.

Festival de tradiție

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. De-a lungul anilor, a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Artiștii înscriși în concurs:

1TAMARA- GEORGIA

2 RALFS EILANDS-LETONIA

3VERONICA LIBERATI-ITALIA

4 FLORIN RADUTA-ROMANIA

5 ANNA ODOBESCU-MOLDOVA

6  ALFIE ARCURI- AUSTRALIA

7 RENATE- ROMANIA

8 CYNTHIA VERAZIE- CIPRU

9 ELIZA G-  ITALIA

10 SYUZANNA MELQONYAN- ARMENIA

11 MONIKA MARIJA- LITUANIA

12  SARA DE BLUE-AUSTRIA

FOTO: TVR

Adauga comentariu