Buton de panică pentru bătrânii singuri și bolnavi. Primăria amenajează și locuri de cazare pentru cei care au nevoie de îngrijire permanentă

Pentru persoanele în vârstă încadrate în categoria vulnerabile (estimare – aproximativ 1.500 de persoane) au la dispoziție o linie telefonică Telverde 0800420123, care va funcționa ca Centru de consiliere și informare pentru persoanele vârstnice vulnerabile, gestionată de Direcția de Asistență Socială.
Membrii Academiei Seniorilor vor funcționa, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială, ca și grup de suport pentru persoanele vârstnice vulnerabile.
 Primăria va cumpăra 1.500 de kituri ,,butonul roșu”, sistemul de asistență prin care bătrânii singuri pot să cearî oricând ajutor.

De asemenea, Primăria va asigura un număr suplimentar de 90 locuri de cazare temporară (pe perioada restricțiilor impuse de coronavirus) pentru persoanele vârstnice care au nevoie de îngrijire permanentă în urmatoarea perioadă. 60 de locuri au fost amenajate, iar în următoarele zile se vor achizitiona alte 30 paturi suplimentare și alte materiale ce sunt necesare (lenjerii, prosoape etc)..
Începând de astăzi se suspendă Campania de acordare a tichetelor pentru suflet.

Primaria va amenaja un centru de cazare pentru persoanele fără adăpost, altele decât cele aflate deja în izolare la Centrul pentru persoane fără adăpost. Acest centru va fi amenajat într-o locație pusă la dispoziția municipalității de un operator economic, care s-a oferit să acorde acest spațiu pentru cazare. Acest centru este o soluție pentru degrevarea Unității de Primiri Urgențe, de la Spitalul Județean, de persoanele care se încadrează în această categorie, fără a interfera cu persoanele cazate în Centrul de pe str. Zizinului, unde deja s-a instituit masura de restricționare a ieșirilor. Această soluție a fost pusă în practică în urma în solicitării șefei UPU, Cristina Vecerdi. Același operator economic va asigura și masa caldă pentru aceste persoane.

Se va lucra în colaborare cu Spitalul Județean și cu Secția de Psihiatrie pentru a interveni, în funcție de situație. Centrul va funcționa cu caracter restrictiv, beneficiarii nu vor mai avea varianta de a ieși și a intra după propria voință- măsura fiind luată pentru diminuarea riscului de contaminare a lor și a comunității. De asemenea personalul Direției de Asistență Socială se va ocupa de aceste categorii de persoane vulnerabile, iar Primăria face noi angajări.
 

Având în vedere că există deja două precedente a unor beneficiari ai Centrului pentru persoane fără adăpost, care au încălcat regulamentul de funcționare a acestui centru (o persoană a atacat un îngrijitor cu cuțitul, iar o alta a părăsit centru, după care s-a întors, solicitând să beneficieze de serviciile centrului), Poliția Locală, cu sprijinul Poliției Brașov, va asigura ordinea și liniștea publică în acest incintă. În funcție de evoluția situației, Direcția de Asistență Socială va apela și la sprijinul voluntarilor, care doresc să contribuie ala ajutarea acestor categorii vulnerabile din societate.

Totodată, primarul a făcut, din nou, apel la brașoveni să respecte toate deciziile luate la nivel național și local și să își ia toate măsurile necesare pentru protejarea lor și a celorlalți brașoveni.


 

Adauga comentariu