Care sunt cele mai căutate facultăți la Universitatea Transilvania

8332 de tineri s-au înscris la facultățile Universității Transilvania din Brașov.  Primele trei specializări din punct de vedere al candidaților pe total locuri sunt urmptoarele: Medicina cu 8,16 pe un loc, Psihologie cu 3,98 de candidați pe un loc, Informatică aplicată cu 3,87 de candidați pe un loc și Știința Calculatoarelor cu 3,42 de candidați pe un  loc.

Dacă vorbim strict de clasamentul pe locurile bugetate, situația se schimbă puțin pe podium. Pe primul loc rămâne tot Medicina cu 15,94 candidați pe un loc, urmată de Psihologie, cu 14,14 candidați pe un loc și Comunicare și relații publice cu 8,20 candidați pe un loc.

La 15 din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaților fiind determinată de media obținută la bacalaureat. Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se va face pe baza unor probe practice de competențe muzicale, iar la Facultatea de Educație fizică şi sporturi montane, departajarea candidaților se va face prin probe de admitere – probe practice şi teoretice şi a mediei de la bacalaureat. 

Taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2019-2020 sunt cuprinse între 3.500 de lei şi 6.000 de lei.

Adauga comentariu