Care sunt pârtiile de schi din Brașov, Covasna și Harghita. Cât vor plăti schiorii pentru distracția de iarnă

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România. Aici schiorii pot găsi 10 pârtii cu grade de dificultate diferite: Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea se va putea schia şi pe S-ul mare de pe pârtia Lupului, o porţiune recomandată doar schiorilor experimentaţi. Ehipamentul de schi se închiriază în medie cu 40 de lei pe zi.

O urcare, respectiv coborâre cu telecabina va costa 25 de lei pentru  adulţi. În cazul copiilor costul este de 12 lei. Adulţii care cumpără bilete dus-întors plătesc 35 de lei, iar copiii 20 de lei.  

O cartelă cu 10 puncte va costa 45 de lei pentru adulţi şi 25 de lei petru copii, una cu 20 de puncte va costa 80 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii, iar una cu 30 de puncte va costa 115 lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii. Cartele maximă, de 240 de puncte va costa 570 de lei pentru adulţi şi 300 de lei pentru copii. Cartele pot fi folosite tot sezonul.  

Schiorii pot alege şi abonamente dacă vin des în Poiana Braşov. Un abonament de o zi va costa 150 de lei pentru adulţi şi 85 de lei pentru copii, unul de două zile va costa 240 de lei pentru adulţi şi 130 de lei pentru copii, iar unul de cinci zile va costa 500 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii. Se poate alege şi un abonament de zece zile, acestea putând fii alese oricând în sezon, nu trebuie să fie consecutive. Un astfel de abonament va costa 1050 de lei pentru adulţi şi 650 de lei pentru copii. 

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.


Pârtii la Bran şi Drăguş

La Bran turiştii sunt aşteptaţi cu trei pârtii de schi. Pârtia Zănoaga Sub teleferic are 650 de metri lungime şi o dificultate medie. Pârtia Zănoaga Variantă are 700 de metri şi este considerată dificilă. În zonă există şi o pârtie pentru începători. Toate pârtii au teleschi şi nocturnă, iar în zonă există şi tunuri de zăpadă.  Urcarea cu teleschiul se face pe baza catelelor cu puncte. Acestea pot fi încărcate cu 5 până la 40 de puncte şi costă între 15 lei şi 85 de lei. O urcare se taxează cu două puncte. De la baza pârtiilor puteţi închiria echipament cu 30 de lei pe zi.

În comuna Drăguş, care se află la aproximativ 80 de km de Braşov sau Sibiu, există o pârtie de 500 de mteri, de talia pârtiei Bradul din Poiana Braşov. Patru urcări cu teleschiul costă 10 lei, iar echipamentul se închiriază cu 30 de lei. 

Pârtii în Covasna şi Harghita

În Covasna puteţi găsi alte două pârtii de schi. Una de 1000 de metri pentru schiorii avansaţi, dar şi una de dimensiuni mai reduse, respectiv 400 de metri pentru începători. Pârtiile au teleschi şi nocturnă, iar în sezon sunt deschide până la ora 21.00. De asemenea în Covasna studenţii şi pensionarii cu 50% reducere.

Şi la Şugaş Băi, o staţiune aflată la 8 kilometri de Sfântu Gheorghe, există o pârtie de 500 de metri cu teleschi şi nocturnă. În Covasna echipamentul de schi se închiriază cu 25 de lei.

În Harghita există o pârtie de schi de 500 de metri cu telechi şi nocturnă. În zonă este este foarte frig, dar aici se poate schia chiar şi până în aprilie. Până la ora 16.00 skipass-ul pentru trei urcări costă 8 lei. Pentru 12 urcări veţi plăti 25 lei, pentru 20 de ture, 35 de lei, iar pentru 30 de urcări , 45 de lei. Dacă vreţi să schiaţi seara, după aprinderea nocturnei, veţi scoate din buzunar între 10 şi 50 de lei, în funcţie de skipass-ul pe care doriţi să-l achiziţionaţi. Un echipament complet de schi se poate închiria cu 30 de lei.


 

Adauga comentariu