Caz revoltător la Spitalul de Urgență Brașov. O pacientă însărcinată, cu probleme psihice, fără acte la ea și fără bani a fost externată fără aparținător. Femeia nu este de găsit. Acum patru ani o pacientă a murit de frig după ce a fost externată în halat

Caz revoltător la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. O pacientă de 38 de ani, cu probleme psihice, potrivit familiei, însărcinată, fără nicun act de identitate la ea și fără bani a fost externată fără ca familia să fie anunțată. Femeia se numește Daniela Dan și este din comuna Părău.  

Familia a lansat un apel pe Facebook și a anunțat Poliția care a început acțiunea de căutare. „A fost externată de la Spitalul Județean Brașov, nu cunoaște orașul și are probleme psihice. Va rugăm dacă o vedeți să ne contactați la nr. :0756724433 și +40763198566! “, a scris fiul său pe Facebook.

Povestea este cu atât mai șocantă cu cât familia nu a fost anunțată despre externare. „ Azi noapte a fost dusă la Spitalul din Făgăraș. I se umflase piciorul și a văzut-o doamna doctor ginecolog care urmărește sarcina ei. A spus că este posibil să fie o tromboflebită și a fost transferată la Spitalul Județean Brașov ca Cardiologie. Azi dimineață la 10.00 doamna doctor de la Făgăraș a sunat la Brașov să vadă care este situația și a aflat că mama a fost externată. I s-a spus că de la ora 9.00 nu mai este la spital“, a spus fiul femeii.

Conducerea unității medicale a declarat că verifică situația și va oferi un punct de vedere.

Poliția confirmă dispariția femeii. „La data de 10.08.2019, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că, în dimineața zilei de 10 august 2019, în jurul orelor 09.00, numita Dan Daniela, în vârstă de 38 ani, din localitatea Părău, jud. Brașov a părăsit Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Femeia are 1,80 m înălțime, 90-95 de kilograme, păr brunet, ușor roșcat și ochi albaștrii. La momentul dispariției era îmbrăcată cu pantaloni de culoare negru, tricou de culoare negru și avea într-o plasă, un hanorac de culoare alb“, a anunțat Poliția Brașov.

O femeie a murit de frig după ce a fost externată în halat și papuci

Cazul de azi nu este singurul de la Brașov. În martie 2015, Ioana Caloian, o pacientă de 83 de ani a murit înghetată de frig după ce a fost externată singură în halat și papuci.  Femeia ajunsese la Urgenţe, cu probleme de respiraţie. A fost transferată cu ambulanţa la o secţie a spitalului, aflată într-o altă locaţie din oraş, respectiv Pavilionul Tractorul. Între timp, însoţitorii au fost trimişi după haine pentru pacientă şi anunţaţi că o vor putea găsi în celălalt pavilion al spitalului.  Când s-au întors la spital nu au mai găsit-o pe femeie. Fusese externată. Au lansat un apel pe o reţea de socializare, care a avut peste 8000 de distribuiri, în oraş au lipit afişe cu poza femeii, iar zeci de oameni au pornit efectiv pe străzi, în căutarea ei.  Femeia a fost găsită după 24 de ore de agentul de pază al unei firme care asigură instalaţii ale companiei de apă şi canalizare din Braşov. Zăcea fără suflare pe un câmp din nordul Braşovului, la aproximativ trei kilometri de spital. S-a anunțat atunci o mega anchetă,  dar în final, de ochii lumii, un singur medic a fost pedepsit. Medicul Eva Ionel, care ar fi trebuit să fie de gardă când a fost externată bătrâna și-a pierdut locul de muncă pentru că a lăsat în locul său un alt medic neabilitat să facă gărzi.

Adauga comentariu