Centrul de Afaceri din Bartolomeu a fost inaugurat. Cu trei ani întârziere și o notă de plată finală de 64 de milioane de lei.

Centrul de Afaceri din Bartolomeu a fost de departe cea mai problematică investiție din Brașov. Contructorii inițiali au dat țeapă, prețul de tot crescut, o parte din finanțarea europeană s-a pierdut, iar aparatele de aer condiționat s-au stricat în cutii așteptând finalizarea lucrărilor. Astăzi centrul a fost în sfârșit inaugurat cu o întârziere de trei ani.

„Această inaugurare ne-am fi dorit să aibă loc acum câțiva ani, dar bine că măcar acum suntem în faza de a pune la dispoziția celor care vor să își  înceapă o afacere în orașul nostru un spațiu care respectă cele mai înalte standarde din domeniu. Acest centru reprezintă o investiţie foarte importantă în cadrul strategiei noastre de a crea cât mai multe oportunităţi potenţialilor investitori şi, implicit, de a crea locuri de muncă pentru braşoveni. Pe lângă spațiile pentru birouri, acest centru asigură și posibilitatea organizării de conferințe, evenimente, întâlniri, cursuri, dar și spații expoziționale. Cei care își vor desfășura activitatea aici au spații de relaxare, un parc și un restaurant pentru a putea lua masa. Sper ca, în cel mai scurt timp, CATTIA să devină unul dintre punctele importante pe harta de bussines a Brașovului”, a declarat primarul George Scripcaru.

Nota de plată: 64,4 milioane de lei

Valoarea totală finală a lucrărilor de execuție și punere în funcțiune este de 64.495.761,87 lei. Lucrările au fost începute de SC Integral SA Buzău cu o durata de execuţie de 16 luni. Până la data de 08.02.2016, când contractul de execuţie a ajuns la termen, SC Integral SA Buzău nu a făcut nici jumătate din ce trebuia să facă. Din cauza acestei firme s-a pierdut finanțarea europeană și s-a descoperit că s-au făcut lucrări de mântuială. Costul lucrărilor executate de SC Integral SA Buzău a fost de 18.980.221,46 lei. Primăria are pe rol mai multe proicese pentru a recupera banii de la firmă.

Investiția a fost finalizată de SC Aeon Building SRL Braşov, costul lucrărilor executate fiind de 44.568.800,60 lei, iar punerea în funcţiune a fost făcută de CPB Grup Instalații Brașov cu un cost de 946.739,81 lei.

Din valoarea totală a proiectului, 8.542.264,36 lei au fost provin din fonduri nerambursabile, restul fiind suportat de la bugetul local. Dacă nu ar fi fost întârzieri, finanțarea europeană ae fi fost de 50%.

Obiectivul noului centru de afaceri

Obiectivul general vizat prin realizarea investiției precum și prin funcționalizarea infrastructurii nou create este reprezentat de susținerea dezvoltării economice și sociale a Zonei Metropolitane Brașov prin susținerea prioritară a start-upurilor în cercetare inovare în domeniul energiei regenerabile, a firmelor active în domeniul energiei regenerabile, tehnologiei informației și comunicațiilor, industriei aeronautice și electrotehnice și în domeniul economiei sociale.

FOTO Primăria Brașov

Adauga comentariu