Cine are șanse la Primăria Brașov? Doi candidați pot intra cu adevărat în lupta pentru fotoliul de primar. Opinia Pro Democrația

Radu Hossu, președintele Asociației Pro Democrația club Brașov face o analiză a candidaților la primăriei și a șanselor acestora de la câștiga. Cu riscul de a-i supăra pe unii sau pe alții dintre candidați, pot spune că sunt absolut de acord cu ce susține Radu Hossu.

„În ultimile zile am fost urecheat din partea stângă (în special din partea asta) și din partea dreaptă că nu analizez decât șansele a doi candidați la Primăria Brașov: George Scripcaru și Allen Coliban.

Pentru că nu vom avea alegeri locale în două tururi, anul ăsta vom avea practic un referendum pentru Primărie. Cei care vor dori să rămână George Scripcaru la putere, vor face tot posibilul să adune voturi, dar mai ales să ducă o campanie de atac asupra singurului contracandidat ce-l amenință: Allen Coliban.

Cei care vor vota cu altcineva decât cei doi (se va demonstra asta după rezultate) nu vor face altceva decât să-l ajute pe cel care este pe post în acest moment. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Sorin Susanu (cel care ar trebui să fie candidatul Pro România) are notorietate și poate atrage voturi pentru că are atributele necesare: experiență în administrație, cunoaște politica și jocurile politice, abilități de negociere, discurs decent. Candidatul PSD (oricare ar fi el) pleacă din start cu un blestem istoric: Brașovul nu a fost condus niciodată de un PSD-ist. Puneți peste încărcătura asta și faptul că în contextul actual, PSD-ul nu are absolut nicio șansă să câștige, pentru că venim după OUG13, August10, Viorica2020. FDGR-ul cu Cristian Machedonschi a demonstrat că nu poate decât să împingă poate unele subiecte pe masa de negocieri, dar nu are nici pe departe forța de a da un candidat care să devină primar. Gheorghe Ialomițeanu? Serios?

Astfel, unicul contra-candidat care poate pune probleme (și vă garantez în scris aici că o va face) este Allen Coliban. Coliban este până la urmă senator, are minima experiență politică, se suprapune perfect peste baza de alegători ai USR-PLUS de la Brașov - tânăr, studii superioare, manager, comunicator decent, implicat în probleme de interes pentru segmentul 18-35. Iar baza USR-PLUS este mare, să ținem minte asta totuși când cineva încearcă să spună că nu e așa. USR a adunat 19.000 voturi la Parlamentarele din 2016 și a ieșit pe locul 2, după PSD și înaintea PNL. Iar în 2019 la europarlamentare Alianța2020 a adunat 52.000 voturi, cu 20.000 mai multe ca PNL-ul.

Prin urmare, anul acesta, la Brașov, alegerile locale se vor transforma în "mai vreți să fie George Scripcaru Primar?" cu răspunsurile "Da", "Nu" - Vot pentru Allen Coliban, "Nu știu/Nu mă interesează" - Vot pentru alt candidat. Deci nu vă supărați pe mine dacă nu voi vorbi foarte mult despre ceilalți“, a scris Radu Hossu, pe Facebook.

Foto: brasovromania.net

 

Adauga comentariu