CJ Brașov trebuie să scoată 3 milioane de lei în plus pentru aeroport doar pentru realizarea unui drum perimetral de acces și alte 3,6 milioane de lei pentru DJ 109

Prețurile la manoperă și materiale au crescut ca urmare a Ordonanței 114/2018 date de Guvernul Dăncilă. Consiliul Județean Brașov anunță că este nevoit să actualizeze indicatorii tehnico-economici ai unor obiective de investiții. Efectiv este vorba de creșterea costurilor pentru proiectele „Drum tehnologic perimetral și acces la echipamentele de radionavigație – Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav”, și „Modernizare și reabilitare DJ 109 Beclean – Luța – Ludișor km 0+000 – 9+084”.

În cazul drumului tehnologic perimetral și acces la echipamentele de radionavigație – Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav costul crește de la 5 milioane lei la 8 milioane lei. Un exemplu de creștere costuri la materiale dat de președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, este la bitum, cost care crește cu 300%.

Pe de altă parte vedem în fundamentarea proietului de hotărâre aprobat azi de CJ Brașov și o referire de modificare „la nivel de soluții tehnice solicitate de beneficiar în sensul modificării structurii de beton asfaltic rigid cu structură de covor asfaltic flexibil în vederea diminuării impactului recalculării de prețuri.”

În cazul proiectului „Modernizare și reabilitare DJ 109 Beclean – Luța – Ludișor km 0+000 – 9+084”, proiectantul SC Multimal SERV SRL a actualizat devizul general ajungânde astfel la o creștere de aproximativ 3,6 milioane lei, de la 29.145.171 lei inclusiv TVA la 32.761.590 lei inclusiv TVA.

Adauga comentariu