Comisia pentru Mediul de Afaceri a PNL Brașov critică aministia fiscală, impozitul forfetar și grila de salarizare în funcție de nivelul de studii pe care vor să le introducă actualul Guvern

Silviu Costea, președintele Comisiei pentru Mediul de Afaceri critică măsurile partidului de guvernământ și faptul că împrumuturile luate în ultima perioadă sunt dedicate consumului și nu investițiilor.

Comisia pentru Mediul de Afaceri a PNL, împreună cu parlamentarii PNL, critică trei dintre măsurile guvernării care, spun ei, afectează mediul de afaceri și încasările la bugetul de stat, Legea privind impozitul forfetar, Legea privind amnistia fiscală și Legea cu privire la stabilirea unei ierarhii a salariilor în funcție de studiile absolvite.

Silviu Costea precizează că amnistia fiscală vizează aproximativ 2800 de firme cu o datorie de 5,1 miliarde de euro la bugetul de stat, din care 30 de firme de stat care au jumătate din datorie. Amnistia fiscală este văzută de PNL ca o formă de împrumut, și care duce la încasări mai mici la bugetul public.

Amnistia este descurajantă pentru firmele care au un comportament fiscal corect și este posibil ca pe viitor firmele să nu mai dorească să plătească la timp și să ajungă la o valoare pentru a primi această amnistie. Silviu Costea mai precizează că există și un comportament al ANAF-ului care nu tratează firmele de stat la fel ca pe cele private.

În ceea ce privește impozitul forfetar, Silviu Costea a precizat că nu este corect ca acesta să se aplice cifrei de afaceri. Sunt firme care nu au profit și o impozitare pe cifra de afaceri ar putea duce chiar la închiderea unor astfel de firme.

Legea cu privire la stabilirea unei ierarhii a salariilor în funcție de studiile absolvite a ajuns în Parlament este și ea criticată de PNL Brașov care precizează prin Silviu Costea, că salarizarea ar trebui făcută în funcție de munca prestată și să nu existe o obligativitate ca salarizarea să se facă după o grilă. Aplicarea unei astfel de grile ar putea duce la creșterea costurilor companiilor. În acest caz, PNL Brașov cere fie ca grila să aibă caracter orientativ, fie ca Legea să fie retrasă. Mai trebuie precizat că printre inițiatorii acestei Legi se află și parlamentari PNL.

Adauga comentariu