Constructorul de pe DN 73 promite că lucrările între Râșnov și Tohan vor fi gata într-o lună. Stratul final de asfalt se va turna însă abia anul viitor

O nouă promisiune a constructorului de pe DN 73: până în 15 noiembrie se vor finaliza casetele de lărgire din Râșnov și Tohan. Stratul final de asfalt se va turna însă anul viitor, cel mai probabil în primăvară. Tot atunci se vor face și marcajele rutiere finale. Așteptăm cu interes să vedem dacă într-adevăr va fi așa deoarece constructorul nu a respectat până acum aproape niciun termen adumat.

În vară Ministrul Transporturilor a venit într-o nouă vizită pentru a verifica evoluția lucrărilor pe DN 73 și chiar a rupt în mod teatral contractul cu constructorul. Apoi s-a răzgândit, dar gestul său parcă i-a făcut pe spanioli să muncească.

Cel mai circulat drum turistic

DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu este coşmarul şoferilor braşoveni, dar şi al zecilor de mii de turişti care ajung aici. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Niciun termen nu a fost respectat

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Constructorul a promis anul trecut că va turna stratul de asflat de bază pe toată porțiunea dintre Brașov și Bran, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Explicația este una simplă: constructorul s-a apucat prea târziu de lucru și a fost surprins de iarnă. Iată că nici anul acesta stratul final nu va fi turnat.

Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat până în 2020.  Asta dacă termenele vor fi respectate de acum încolo.  Practic a fost nevoie de cel puțin patru ani pentru repararea unei șosele de nici 40 de km. 

FOTO Direcția Regională de Drumuri Brașov

 

Adauga comentariu