Coronavirus Brașov: scade numărul persoanelor în carantină, dar se înmulțesc izolații la domiciliu și amenzile pentru cei care nu pot sta în casă

În județul Brașov, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 70 de persoane se află în carantină, iar 1.819 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. Cu 24 de ore înainte erau 102 persoane în carantină și 1723 izolate la domiciliu.
 

Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.000 de lei. De asemenea, în cele două cazuri s-a dispus plasarea persoanelor în carantină instituționalizată.
49 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației în intervalul orar 22:00-06:00, valoarea amenzilor fiind de 26.700 lei.
 

De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, unor persoane care, pe diverse căi, inclusiv în mediul online, propagau informații false de natură a induce panică în rândul populației.
 

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică. Nu se comunică însă situația pe județe, ci doar cea la nivel național. La ultima raportare de ieri de la ora 13.00, în România erau 906 cazuri de coronavirus. 17 persoane au decedat din cauza virusului.

 

Adauga comentariu