Coronavirus, sperietoarea sistemului sanitar din Brașov. După șefa de la Infecțioase, directorul DSP și-a dat demisia. În plus angajații de la Neurologie spun că nu pot trata pacienți cu coronavirus

Directoarea DSP Brașov Anca Bertea și-a dat demisia după doar câteva săptămâni de mandat. Informația este una pe surse, pentru că oficial la Brașov nimeni nu spune nimic de zile bune. Tot potrivit unor surse, directoarea și-a dat demisia după ce mulți angajați au cerut concediu în contextul crizei de coronavirus. Demisia ei vine la nici două săptămâno după demisia Ramonei Ionescu de la șefia Spitalului de Boli Infecțioase.

Demisiile nu sunt singurele probleme. La Brașov s-a decis acum câteva zile că după Spitalul de Boli Infecțioase, va primi pacienți cu coronavirus Pnaumologie, iar ca rezervă Spitalul de Neurologie și Psihiatrie. La Infecțioase este plin, astfel că primii 15 pacienți au ajuns la Pneumologie.

A apărut însă o nouă problemă. După ce maganerul de la Spitalul de Neurologie și psihiatrie a acceptat ca spitalul să fie rezervă în lupta cu coronavirului, medicii nu par a fi de acord. Unitatea nu are secție ATI, nici ventilatoare și nici CT conform angajaților. În plus medicii sunt psihiatrii, neurologi  și specialiști în recuperare. Ei spun că nu se pot asigura circuitele necesare. Situația urmează să fie prezentată mâine la o video conferință la Consiliul Județean.

Adauga comentariu