Cum acționa gruparea de români care a dat mai multe lovituri la bancomate din SUA. Perchezițiile în acest dosar s-au lăsat cu scandal

În urma perchezițiilor de ieri procurorii au dispus reținerea a cinci persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic. Mai exact suspecții duceau ilegal români în SUA care să îi ajute să fure bani din bancomate din America.

„În fapt s-a reținut că, în perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul României și a Statelor Unite ale Americii a acționat o grupare infracțională specializată în săvârșirea de infracțiuni informatice şi utilizare de echipamente destinate falsificării instrumentelor de plată electronică, în vederea efectuării de operaţiuni frauduloase şi spălare de bani.

În urma investigațiilor efectuate și a schimbului de informații efectuat prin intermediul U.S. Secret Service s-a stabilit faptul că gruparea infracțională, formată din cetăţeni români, ar fi racolat persoane din România, pe care le-ar fi ajutat să ajungă în S.U.A., de multe ori prin trecerea ilegală a frontierei dintre S.U.A. şi Canada, prin intermediul cărora a fraudat mai multe ATM-uri de pe teritoriul statelor americane Virginia și Carolina de Nord prin instalarea unor dispozitive de citire a datelor de pe cardurile bancare, iar ulterior efectuarea de retrageri frauduloase din conturile victimelor“, explică procurorii DIICOT.
Banii ajungeau înapoi în România

Banii astfel obținuți erau trimiși în România de către membrii grupării, prin intermediul unor colete expediate pe nume false și folosiți de către aceștia pentru demararea unor investiții imobiliare. „La data de 13.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat 18 percheziţii domiciliare pe raza județelor Braşov, Vâlcea și Brăila în urma cărora au fost ridicate mai multe dispozitive artizanale de copiere a datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare, documente de identitate, telefoane mobile, laptopuri, diverse medii de stocare și sumele de 48.240 de USD, 63.700 de lei, 10.420 de euro, În urma colaborării între cele două state, pe teritoriul S.U.A. au fost reținute alte 8 persoane, membre ale grupului infracțional“, au mai anunțat prcurorii DIICOT.

Perchezițiile de ieri s-au lăsat cu scandal la o adresă unde polițiștii au dat peste o femeie și doi copii.  Oamenii legii au resectat adresa de pe mandat, iar ulterior s-a dovedit că unul dintre suspecți fusese văzut la acea adresă

 

Adauga comentariu