Cum explică Spitalul de Urgență externarea femeii. „ Nu avea acte medicale care să ateste lipsa de discernământ și a spus că se descurcă“

Reprezentanții Spitalul de Urgență au oferit un punct de vedere cu privire la cazul femeii cu probleme psihice pe care au externat-o deși nu avea acte și nici bani. Femeia ajunsese la UPU Brașov azi noapte cu suspiciunea de tromboflebită.

 „Prezentarea la UPU s-a făcut cu Ambulanța din Făgăraș. S-a infirmat diagnosticul de tromboflebită. Pacienta avea o entorsă care a fost imobilizată. Din discuția cu medicul de gardă din UPU bolnava era coerentă, fără acte medicale care să ateste lipsa de discernământ. A fost întrebată dacă are  cine să vină după ea și a răspuns că se descurcă. A fost trimisă la Făgăraș cu recomandarea să consulte un medi ginecolog, fiind însărcintă în 16 săptămâni“, a anunțat Marius Leonte,  purtător de cuvânt l Spitalul Județean.

Răspunsul unității medicale arată o nepăsare totală. Se știa că femeia venise la spital cu ambulanța de la Făgăraș tocmai de la gicecologie, dar medicul îi recomandă să vadă un ginecolog. Spitalul nu a anunțat pe nimeni că femeia a fost externată. Putea măcar să sune la familie. Oamenii au aflat că femeia nu mai este în spital după ce medicul gicecolog de la Făgăraș a sunat la Brașov să ceară detalii. Practic medicii din urgență s-au bazat pe faptul că femeia a spus că se descurcă. Chiar dacă nu știau că pacienta are probleme psihice, uman ar fost să anunțe familia și să nu trimită pe stradă o femeie însărcinată și cu piciorul în ghips.  Cu alte cuvinte, dacă pacientul a spus că se descurcă, noi nu mai avem nicio treabă.

Poliția confirmă dispariția femeii. „La data de 10.08.2019, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că, în dimineața zilei de 10 august 2019, în jurul orelor 09.00, numita Dan Daniela, în vârstă de 38 ani, din localitatea Părău, jud. Brașov a părăsit Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Femeia are 1,80 m înălțime, 90-95 de kilograme, păr brunet, ușor roșcat și ochi albaștrii. La momentul dispariției era îmbrăcată cu pantaloni de culoare negru, tricou de culoare negru și avea într-o plasă, un hanorac de culoare alb“, a anunțat Poliția Brașov.

 

Adauga comentariu