De luni, încep intervențiile de curățenie pe pârâul Ghimbășel. Primăria Râșnov intenționează să monteze camere de supraveghere pe toată lungimea Ghimbășelului

Primăria orașului Râșnov a inițiat de-a lungul timpului mai multe acțiuni de ecologizare a pârâului Ghimbășel. Din păcate, acestea nu au avut efectul dorit, de aceea autoritățile locale au contractat o firmă specializată care să se ocupe de curățarea Ghimbășelului, pe tot parcursul său, prin localitatea Râșnov. 

„Se va interveni atât mecanizat, cu utilaje speciale, cât și manual, în albia pârâului, dar și pe malurile acestuia. Firma care se va ocupa de aceste lucrări a mai efectuat astfel de proiecte. Este aceeași firmă care a curățat pârâul și în localitatea Cristian. Autoritățile locale au discutat cu cei de la SGA și au obținut toate avizele necesare. Mai mult, toți proprietarii care și-au instalat gardurile chiar pe malul pârâului au fost înștiințați să-și mute construcțiile, astfel sunt pasibili de amendă. În cazul în care gardurile nu vor fi mutate, acestea vor fi demolate. Firma care se ocupă de curățarea pârâului Ghimbășel va acționa pe o rază de până la 5 metri de la albia pârâului, pe ambele maluri", potrivit paginii de Facebook Orașul Râșnov. 

Intervențiile de curățenie vor începe de luni. De asemenea, firma specializată va menține curățenia pe Ghimbășel permanent.

În acest sens, autoritățile locale apelează și la spiritul civic al cetățenilor, în speranța că aceștia nu vor mai arunca gunoaiele în albia pârâului. Pe viitor, Primăria orașului Râșnov intenționează să monteze camere de supraveghere pe toată lungimea Ghimbășelului.

Adauga comentariu