De râs, dacă nu ar fi de plâns. O familie a primit amendă pentru că fata lor, care a ars de vie într-un incendiu nu și-a făcut buletin

Un caz ciudat petrecut la Brașov și care arată că birocrația românească nu are limite, a fost prezentat de Antena 1. Deși este  un caz vechi scoate la iveală probleme nesfârșite ale sistemului. În 1990, un incendiu devastator a luat viața a doi copii, un băiețel de doi ani lu o fetiță de un an. Din trupul copilei nu a mai rămas aproape nimic, astfel că la vremea aceea nu s-a putut elibera certificat de deces. Răpuși de durere părinții nu au mers la Tribunalul să ceară declararea judecătorească a morții.

În 2013 când fetița ar fi trebuit să împlinească 14 ani părinții au primit amendă de la Serviciul de Evidență a Persoanelor pe motiv că fata nu și-a făcut buletin. Este adevărat că nu exista certificat de deces și că nu aveau de unde să știe că fata e moartă. Dar când mama a venit și le-a explicat situația nu au vrut să anuleze amenda până când nu aveau dovada morții. Așa că femeia a mers la Tribunal, a deschis proces și a reușit să obțină declararea judecătorească a morții.

Adauga comentariu