Directoarea financiar contabilă de la Neurologie a fost arestată. Este acuzată că a furat materiale din spital și le-a dus la azilul unde era administrator

Magistrații Judecătoriei Brașov au emis pe numele Dianei Croitoru, director financiar contabil la Spitalul de Neurologie și psihiatrie Brașov, un mandat de arestare pentru 30 de zile. Ora estimata: 19:30
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi, în consecinţă,  dispune arestarea preventivă a inculpatei C D M, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, săvârşită în forma instigării şi delapidare, pe o durată de 30 de zile, începând cu 21.05.2020, până la 19.06.2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu 21.05.2020, ora 23.35“, se arată în decizia magistraților.

„În perioada august 2019 până la data intervenţiei organelor judiciare, C.D.M. , în calitate de director financiar contabil la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, şi-a folosit abuziv funcţia pe care o deţine în favoarea celei de administrator în fapt al Căminului de bătrâni “Paradisul Montan” din localitatea Moeciu, judeţul Braşov, solicitându-i numitului M.F. (șofer la unitatea medicală) să îi transporte diferite bunuri în interes personal folosindu-se de maşina instituţiei.

S-a reţinut de asemenea că începând cu luna februarie 2020 până la momentul intervenţiei organelor judiciare, suspecta C.D.M. a transferat o serie de produse de uz medical (între care, scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente, precum și altele), din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul Căminului de Bătrâni “Paradisul Montan. Transportul produselor a fost asigurat de suspectul F.M. La 07.04.2020, suspecta a determinat o altă persoană fizică să obţină, în mod ilegal, dreptul la concediu medical, efectuând în acest sens şi demersuri pe lângă alţi medici.

În perioada 05.04.2020 - 07.04.2020, C.D.M. a divulgat informaţii confidenţiale unor fizice referitor la starea de sănătate a unei paciente, internată“, au anunțat procurorii.

Suspecta a convins în medici medici să elibereze concedii medicale fără bază legală. „ În privinţa suspectului S.C. , s-a reţinut că, în calitatea sa de medic specialist – medicina de familie, la solicitarea numitei C.D.M. a eliberat concedii medicale în favoarea acesteia, fără a avea la bază motive medicale justificate și fără a solicita în prealabil, examinări de specialitate. O situaţie similară s-a reţinut şi în privinţa suspectului P.C.A.I, respectiv că, în calitate de medic specialist infecționist și șef al secției Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, la solicitarea numitului N.G., a eliberat concedii medicale în favoarea unui medic psihiatru în cadrul Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, fără a avea la bază motive medicale justificate și fără a solicita în prealabil, examinări de specialitate. În cazul suspectei S.S., s-a reţinut că în luna aprilie 2020 a obținut și folosit certificat de concediu medical fictiv ca urmare a intervenției numitului N.G. în scopul evitării desfacerii contractului de muncă, de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov“, au mai anunțat procurorii.


 

Adauga comentariu