DN73, blocat în această dimineață. Carosabilul s-a surpat, iar un tir a rămas blocat. Drumul este în reparații de 4 ani

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN73 Braşov – Câmpulung, la kilometrul 111+300 de metri, în zona localităţii Bran, judeţul Braşov, întrucât, în această dimineaţă, partea carosabilă s-a surpat, un autocamion rămânând blocat.

Reprezentanții Direcției de Drumuri și Poduri Brașov spun că tirul nu s-a încadrat bine: „Este vorba de un tir nu s-a încadrat bine într-o curbă în zona unei casete de lărgire și a căzut cu o roată în zona escavată. Zona era semnalizată corespunzător“

Pare că nu se mai termină coșmarul DN 73 care este în reparații de ani buni. DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu este coşmarul şoferilor braşoveni, dar şi al zecilor de mii de turişti care ajung aici. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Niciun termen nu a fost respectat

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat până în 2020.  Asta dacă termenele vor fi respectate de acum încolo.  Practic a fost nevoie de cel puțin patru ani pentru repararea unei șosele de nici 40 de km. 

FOTO Info Trafic Brașov

 

Adauga comentariu