Doi bebeluși gemeni au murit la câteva ore distanță unul de celălalt. Fuseseră externați din spital ca fiind vindecați, după o infecție respiratorie

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea a demarat o anchetă în cazul a doi bebeluși de două luni, frate și soră care au murit la câteva ore distanță unul de ceălalt. Frații au fost internați la Spitalul de Pediatrie la începutul acestei luni cu probleme respiratorii. Băiețelul a fost externat vineri, iar fetița luni. Cu mențiunea vindecați.

Azi dimineață băiețelul a fost găsit mort în pătuț. Mama sa l-ar fi alăptat aseară și nu ar fi prezentat semne de boală. Fetița a fost adusă din nou la spital, dar a decedat și ea. Potrivit primelor teste copiii ar fi avut insuficiență cardiacă și pneumonie, dar autopsia va fi cea care va stabili cauza morții.

„La data de 13 februarie, în jurul orei 06,15, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că un copil în vârstă de 2 luni și  2 săptămâni a decedat la domiciliul său din localitatea Apața, jud. Brașov. La fața locului a intervenit un echipaj medical care a constatat decesul, cadavrul fiind preluat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov pentru efectuarea autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului.

Ulterior, la data de 13.02.2020, în jurul orei 16,00, IPJ Brașov a fost sesizat de către reprezentanți ai Spitalului de Copii Brașov  cu privire la faptul că sora geamănă a minorului anterior menționat, a fost adusă la această unitate medicală în jurul orei 12,15,  decedând la scurt timp după ce a fost adusă.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ambii minori au fost spitalizați la Spitalul de Copii Brașov în perioada 02.02.2020 - 11.02.2020. Polițiștii  din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz - Postul de Poliție Apața efectuează cercetări în cadrul unui  dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu