Femeia însărcinată, cu probleme psihice și piciorul în ghips, externată de la Urgență fără ca familia să fie anunțată a fost găsită. Un taximetrist a recunoscut-o pe stradă la Codlea și a dus-o la Poliție

Mobilizarea din spațiul virtual cu privire la dispariția femeii a dat rezultate. Dan Daniela a fost găsită, de un brașovean cu spirit civic. Bărbatul, taximetrist de meserie, a observant-o pe femeie la Codlea. Nu se știe încă cum a ajuns acolo. A recunoscut-o și a dus-o la Poliție la Codlea. De aici o vor lua rudele pentru a o duce acasă la Părău. „Vă informăm cu privire la faptul că numita Daniela Dan a fost găsită. Nu a fost victima vreunei infracțiuni“, a anunțat Poliția Brașov.

Femeia ajunsese la Brașov azi noapte la urgență. Fusese adusă de la Spitalul din Făgăraș cu suspiciunea de tromboflebită.  Este însărcinată, are problem psihice, nu avea actele la ea și nici banii. Medicii de la UPU au descoperit că are o entorsă, i-au pus piciorul în ghips, iar azi dimineață au externat-o fără să îi anunțe familia.

Reprezentanții Spitalul de Urgență au oferit un punct de vedere cu privire la cazul femeii . „Prezentarea la UPU s-a făcut cu Ambulanța din Făgăraș. S-a infirmat diagnosticul de tromboflebită. Pacienta avea o entorsă care a fost imobilizată. Din discuția cu medicul de gardă din UPU bolnava era coerentă, fără acte medicale care să ateste lipsa de discernământ. A fost întrebată dacă are  cine să vină după ea și a răspuns că se descurcă. A fost trimisă la Făgăraș cu recomandarea să consulte un medi ginecolog, fiind însărcintă în 16 săptămâni“, a anunțat Marius Leonte,  purtător de cuvânt l Spitalul Județean.

Răspunsul unității medicale arată o nepăsare totală. Se știa că femeia venise la spital cu ambulanța de la Făgăraș tocmai de la gicecologie, dar medicul îi recomandă să vadă un ginecolog. Spitalul nu a anunțat pe nimeni că femeia a fost externată. Putea măcar să sune la familie. Oamenii au aflat că femeia nu mai este în spital după ce medicul gicecolog de la Făgăraș a sunat la Brașov să ceară detalii. Practic medicii din urgență s-au bazat pe faptul că femeia a spus că se descurcă. Chiar dacă nu știau că pacienta are probleme psihice, uman ar fost să anunțe familia și să nu trimită pe stradă o femeie însărcinată și cu piciorul în ghips.  Cu alte cuvinte, dacă pacientul a spus că se descurcă, noi nu mai avem nicio treabă. 

Adauga comentariu