FOTO După ploaia și vântul de joi seara gardul improvizat de pe șantierul Matei Basarab nr. 3 s-a prăbușit

Abia am prezentat situația de pe șantierul Matei Basarab nr. 3, cu surparea trotuarului și probleme aferente. Trotuarul străzilor Matei Basarab şi Lucian Blaga s-a prăbuşit pe o lungime de aproximativ 30 de metri, conducta de gaz a rămas în aer, încovoiată, în pericol de a se fisura în orice moment, stâlpul de iluminat public este  înclinat peste conducta de gaz, iar alte cabluri stau atârnate în craterul creat. Stâlpul de iluminat a fost îndepărtat între timp, iar din imagini se poate vedea unde s-a produs surparea trotuarului.

La distanță de aproximativ 24 de ore, aflăm de la Poliția Locală că „un gard improvizat cu ajutorul căruia un constructor încerca să își delimiteze șantierul de pe str. Matei Basarab, nr. 3 s-a prăbușit din cauza vremii capricioase de joi seara.

Incidentul s-a produs în timp ce șantierul se afla în monitorizarea polițiștilor locali de la Biroul Disciplina în Construcții și Afișaj ștradal. Aceștia formulaseră deja plângere penală, din cauză că nu a fost respectată autorizația de construire, astfel că supravegherea era efectuată cu scopul de a se asigura că nu se mai lucrează pe șantier, până la soluționarea plângerii penale.

Totodată, șefului de șantier i s-a pus în vedere să își asigure urgent lucrarea pentru a limita la maximum riscul de producere a vreunui accident, motiv pentru care constructorul se va apuca de consolidare a zonei afectate. De asemenea, polițiștii locali au dispus și aducerea terenului la starea inițială.”

Un scurt rezumat al cazului 

Primăria a emis autorizație de construire pentru „Desființarea cu menținerea fațadei principale, construire clinică stomatologică, organizare de șantier - regim de înălțime S+P+2E+M”. Beneficiarul a dărâmat complet clădirea.

Problema este în felul următor, clădirea avea regim de înălțime P+1, iar după demolare ajung să construiască la un regim de înălțime S+P+2E+M. Partea cu menținerea fațadei este de fapt un artificiu pentru a nu-l obliga pe beneficiar să facă PUZ pentru clădiri noi, așa cum o cere regulamentul de urbanism din Brașov.

Mai mult, clădirea face parte din Ansamblul urban „Blumăna-Dealul Cetății”, sec XVIII-XX, monument istoric de categori B, BV-II-a-B-11297.

Poliția Locală, prin serviciul Disciplina în Construcții precizează că a făcut un control și tot ce spun este: „Întrucât lucrările de demolare fațadă nu au avut ca obiect autorizația de construire nr. 1018/27.12.2017, urmează a fi luate măsurile legale”

Sursa foto: Poliția Locală

Adauga comentariu