FOTO O familie din Ghimbav s-a baricadat în casă ca să scape de o anchetă de la Protecția Copilului. La fața locului este și un negociator

În această după-amiază, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost sesizați de către reprezentanți ai Protecției Copilului Brașov cu privire la faptul că o femeie s-a baricadat în casă, împreună cu copilul și tatăl acestuia. Echipele de poliție s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului alături de luptători din cadrul Securității pentru Acțiuni Speciale, un negociator și o ambulanță. Aceștia sunt asistați de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Burebista Brașov.

Cei doi adulți stau separat și au un copil de 6 ani și jumătate. Bărbatul este român, dar locuiește în Italia. În urma divorțului, tatăl copilului a obținut custodia acestuia. Femeia în vârstă de 39 de ani a mers în Italia pentru a-și recupera copilul. Acum, locuiesc într-o casă de lângă Primăria Ghimbav. Aceasta a fost sub observație de mult timp, fapt pentru care reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Drepturilor Copilului Brașov au încercat să evalueze starea copilului și condițiile în care mama are grijă de copilul ei. În niciuna dintre întâlnirile cu mama copilului nu a fost posibilă comunicarea, aceasta a refuzat să colaboreze cu autoritățile. Încă de dimineață, de la ora 10:00, aceasta s-a baricadat în casă alături de copil și tatăl acestuia, refuzând să deschidă ușa. 

,,Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat de către reprezentanți ai Protecției Copilului Brașov cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 39 ani din orașul Ghimbav, județul Brașov, s-ar fi baricadat în locuința sa împreună cu fiul său minor în vârstă de 6,5 ani și refuză orice comunicare cu autoritățile. La fața locului se află echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov, precum și un negociator din cadrul instituției noastre, care încearcă realizarea unui dialog, în vederea scoaterii în siguranță din locuință, atât a copilului, cât și a persoanelor aflate în interior", a declarat IPJ Brașov. 

După ore lungi de așteptare, echipajele au intervenit. Au așteptat momentul oportun pentru intervenție, aceasta le-a permis să intre între potențialul agresor și potențialele victime. Mama a fost imobilizată, iar copilul și tatăl au fost protejați.

,,Noi căutăm în permanență momentul oportun pentru intervenție. Mama copilului a avut anumite manifestări care au determinat polițiștii să aibă anumite temeri cu privire la siguranța celor din interior. Avea un comportament nepotrivit pentru o mamă, a fost o situație cu un potențial de risc ridicat. Noi din momentul în care am ajuns la fața locului, ne-am asigurat că putem face în orice moment intervenția de urgență, în cazul în care situația putea degenera dramatic. Am îmbinat varianta negocierii cu varianta tactică", a declarat Chiriță Mihai, comisar șef Serviciu pentru Acțiuni Speciale. 

Azi noapte, la ora 2:00, copilul a fost preluat de ambulanță și dus la Spitalul de Copii, unde a fost evaluat. Acesta este sănătos, însă medicii i-au recomandat o consiliere psihologică. În acest moment, copilul este cu tatăl său. 

 

 

 

 

Adauga comentariu