FOTO VIDEO 60 de ani de la prima locomotivă diesel. 1959 anul începutului modernizării sistemului feroviar românesc

Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a găzduit azi la Gara CFR Brașov evenimentul „Aniversarea a 60 de ani de la începutul modernizării tracțiunii feroviare din România”. Evenimentul a fost dedicat eforturilor oamenilor care începând cu anul 1959 au contribuit la modernizarea căii ferate românești.

1959 este anul când a fost adusă în România prima locomotivă diesel. Locomotiva a fost adusă din Elveția, inclus cu toate planurile și specificațiile tehnice pentru a începe producția de locomotive diesel din România. România a fost primul stat, la acel moment, din fostul bloc sovietic care a adoptat și a integrat în producția internă tehnică feroviară capitalistă.

Punctul culminant al evenimentul aniversar a fost prezența Locomotivei 060 DA 001, prima locomotivă diesel adusă în România în anul 1959.

Prezența locomotivei la Brașov se datorează inițiatorului evenimentului, inginerul Octavian Udriște, membru de onoare al Academiei de Științe Tehnice din România. Octavian Udriște a fost omul care a tradus din germană în română documentația locomotivei, și toate documentele necesare introducerii locomotivei în producția autohtonă.

Dacă anul 1859 reprezintă un punct de cotitură în istoria căii ferate românești și a Românie cu primul tren cu aburi, 1959 reprezintă începutul modernizării tracțiunii feroviare din România. A fost un salt mare de la aburi la diesel, un salt care a ajutat România și din punct de vedere economic. O adevărată industrie s-a dezvoltat pe orizontală, în mai multe orașe românești pentru a putea susține producția locomotivelor diesel, dar și a infrastructurii necesare. Depoul de la Brașov a jucat un rol important în tot acest proces, fiind printre cele mai avansate tehnologic din țară.

Pentru mulți angajați trecerea de la aburi la diese a însemnat un nou proces de învățare și de pregătire în a lucra cu tehnologii noi, proces în care unii au avut și inovații. Iar acest eveniment aniversar a însemnat o recunoaștere și o mulțumire pentru zecii de ani de muncă depuși în sistemul feroviar.

La eveniment au fost prezenți zeci de oameni, de la tineri pasionați de mijloace de transport pe cale ferată până la oameni care au lucrat în toată țara la CFR. Cel mai vârstic participant are 97 de ani. A fost un prilej de reîntâlnire și de a povesti vremurile în care erau activi și implicați, fiecare în felul său. Dar a fost și un moment de tristețe pentru aceștia, care văd cum de 30 ani calea ferată și tot sistemul feroviar este neglijat și cum se degradează de la zi la zi.

Locomotiva a stat în Gara Brașov, la linia 1, unde a putut fi vizitată. Lângă locomotivă a fost domnul Florin Nan de la depoul Dej Triaj, omul care a făcut posibil ca locomotiva să poată fi astăzi la Brașov. Timp de șase săptămâni a lucrat la restaurarea locomotivei, aduncând-o la starea din 1959, inclusiv culoarea este cea cu care a venit în țară în 1959.

Interior Locomotiva 060 DA 001

Adauga comentariu