FOTO VIDEO Cele mai tari parcuri de aventură din Brașov. Locuri de cățărare în mijlocul naturii și adrenalină la mare înălțime

Parcul de aventură de la Zărneşti este întins pe 5 hectare, într-un decor natural superb şi se află la o distanţă de 30 de kilometri de Braşov. Wolf Park Adventure dispune de mai multe instalaţii suspendate şi de patru trasee care pot fi parcurse prin traversare sau căţărare. Traseele au diferite grade de dificultate. Pe lângă traseele de căţărare au mai fost amenajate şi şase tiroline de 2 kilometri. Parcul este deschis între orele 9.00 şi 17.30. Preţul pentru trei ore de căţărare este de 28 de lei pentru copii şi 38 de lei pentru adulţi.

Traseele de căţărare: „Traseul Galben“ este pentru copii sub 10 ani, în lungime de 320 m, „Traseul Verde“ are dificultate „uşor spre medie“, destinat celor mai mari de 10 ani, în lungime de 380 m. „Traseul Roşu“ solicită forţă şi energie – gradul de dificultate este mediu-greu, iar lungimea este de 500 de metri. „Traseul Negru“ are grad de dificultate „dificil–extrem“, aduce nivelul de adrenalină la maxi-mum. Are o lungime de 590 m.

Adrenalină în cheile Râşnoavei

Amatorii de senzaţii tari care stau bine cu inima pot alege Cheile Râşnoavei.  Oricine dispune de 100 de lei poate sări de la o înălţime de 40 de metri, iar in schimbul a 150 de lei, experienţa este şi mai „înălţătoare“, sărindu-se de la 140 de metri. La tiroliana instalată la 137,5 metri înălţime, plăteşti 70 lei. Pentru grupuri mai mari de 10 persoane, preţul este de 50 lei. La tiroliana de 40 de metri, preţul este de 30 de lei. 

Jump Adventure a construit în Cheile Râşnoavei cea mai înaltă tiroliană din ţară, suspendată la 137,5 m înălţime şi cu o lungime de 147,2 m. Pentru a vă da pe tiroliana nu trebuie să depuneţi niciun efort, ci doar să respectaţi instrucţiunile care vi se vor comunica înainte de începerea cursei, din acest motiv fiind recomandată tuturor categoriilor de vârstă. Dacă vă este teamă de a vă da pe tiroliană de la 137 m înălţime, tot aici există una mai mică, de 40 m înălţime. Instalaţia de bungee jumping de la Cheile Râşnoavei, de 140 m, este printre cele mai înalte instalaţii din Europa. Pentru a sări trebuie făcută o rezervare cu câteva zile înainte. De asemenea, cei care vor sa sară trebuie să aibă la ei un act de identitate.  Tot în Cheile Râşnoavei găsiţi o altă atracţie unică. Pendulul este un leagăn imens, instalat între pereţii Cheilor Râşnoavei. Vă puteţi face o idee foarte clară despre pendul amintindu-vă de Tarzan. Diferenţele le fac lungimea şi înălţimea la care sunt suspendate corzile. Amplitudinea maximă a pendulului este de 110 m, iar înălţimea la care te balansezi este de 60 m. 

Pendului din Cheile Râşnoavei. Video: Filip Furdui


Aventură  în mijlocul pădurii

Aventura Parc din Drăguş este situat în mijlocul pădurii şi îi aşteaptă pe turişti să exploreze traseele la înălţime, să se dea cu tiroliana şi să înveţe tainele tirului cu arma sau cu arcul. Vizitatorii pot coborî şi în rapel şi pot testa traseul de minigolf.  Parcul dispune în acest moment de 3 trasee de dificultate progresivă şi un panou de căţărare disponibil atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, teren de minigolf, tir cu arcul sau cu arma. O noutate o constituie traseul compus exclusiv din coborâri în tiroliană, cu o lungime totală de 500 metri. Acesta poate fi parcurs de orice turist indiferent de greutate sau vârstă, deoarece nu necesită efort mare la utilizare. Fiecare traseu are o anumită treaptă de dificultate şi este marcat cu o culoare specific. Turiştii care folosesc panoul de căţărare parcurg traseele la înălţime sau aleg tiroliana vor plăti 45 de lei, iar copiii 35 de lei. Cei care vor să deprindă tirul cu arma vor plăti între 10 şi 30 de lei în funcţie de numărul de bile flosite. Cei care ale tirul cu arcul vor plăti 15 sau 25 de lei în funcţie de numărul de săgeţi folosite. Un tur de 30 de minute la minigolf costă 15 de lei. 

Aventură şi la Braşov

În municipiul Braşov, la marginea pădurii, lângă lacul de la Noua este un parc de aventură cu tradiţie deja. Funcţionează de ani buni şi se întinde pe 2,5 hectare de pădure. De asemenea aici este mereu umbră şi sunt opt trasee de căţărare cu diferite grade de dificultate. Există şi o tiroliană care traversează practic Lacul din Noua. Parcul este deschis zilnic de la 10.00 la 20.00, iar tarifele pentru trei ore de distracţie sunt de 60 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru copii


 

Adauga comentariu