FOTO VIDEO Laura Iancu, eroină în situațiile de urgență, dar și în viața de familie. Un exemplu pentru tinerele care vor să urmeze o carieră în acest domeniu

Laura Iancu în vârstă de 39 de ani, este eroină atât în viața personală, mamă a doi copii, cât și în meseria pe care a ales-o, fiind singura femeie pompier, din Brașov. Ea se află în sistem încă din anul 2007 din sursă externă. În anul 2011, aceasta a lăsat munca de birou în urmă și dat examen pentru a ocupa această poziție. Munca este brățara de aur, zicala potrivită și în cazul Laurei, cu multă voință și perseverență a ajuns plutonier major la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov. 

Clasa a opta, așa începea totul. Laura visa să intre la Liceul de Poliție din Buzău, din păcate, secția de fete s-a desființat, apoi a vrut să urmeze asistența medicală. Toate visele au dus însă, spre informatică. În acest moment, eroina a ajuns unde își dorea, are grad militar și este implicată în medicina de urgență.

„,Cred că ele m-au ales pe mine, nu eu pe ele”, susține Laura. Chiar dacă era la început de drum, atât familia, cât și colegii au sprijinit-o și au încurajat-o. 
Din prima săptămână în care a ajuns în cadrul detașamentului, a fost înscrisă la cursul de SMURD și descarcerare de la Sibiu. Ulterior, în 2014 a făcut alt curs de căutare-salvare în mediul urban. 

Primele intervenții sunt de neuitat, pline de emoții și adrenalină. Aceasta a participat la primele intervenții pe SMURD, timp de trei luni. După numai o saptămână de practică la terapie intensivă, Laura a trebuit să facă față unui caz delicat. O victimă ce se afla în stop cardio-respirator, a fost resuscitată timp de 40 de minute, în ultimele două minute, Laura a preluat cazul. În cele din urmă, victima a început să respire. Poveștile de abia au început, după cele trei luni pe SMURD, a trecut la descarcerări. 

,,Pe descarcerare, prima misiune a fost un accident, cu o persoană prinsă sub un tir , emoțiile erau atât de mari și adrenalina foate puternică. Atunci am văzut ce înseamnă cu adevărat să lupți pentru omul acela care se află între viață și moarte”, a declarant Laura Iancu. 

Laura lucrează cot la cot cu ceilalți pompieri. Cară echipamente, stinge incendii, taie caroserii și acordă asistență medicală. Când este în misiune, aceasta se focusează numai pe viața celui care este implicat, chiar dacă de multe ori, ar putea fi în pericol. 
Subofițerul operativ în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov trebuie să împartă locul de muncă cu jobul de mama. Cu o experință în spate, Laura a învățat să facă față la orice obstacol, mai ales când vine vorba de copiii ei. Nu se pierde, știe să acționeze în momentele de criză, iar cel mai important lucru este faptul că cei mici îi sunt alături și sunt mândri de ea. 

Laura le încureajeză pe tinerele care vor să se îndrepte către această carieră. Cel mai important este să își dorească cu adevărat să lucreze în acest domeniu, să fie pregătite psihologic, deoarece se pot confrunta cu diverse cazuri, care le pot afecta emotional.

Adauga comentariu