FOTO VIDEO Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată. DN 73A, unul dintre cele 11 puncte amenajate anul acesta

Astăzi, 27 februarie, CNAIR în calitate de beneficiar și operatorul economic VESTA INVESTMENT SRL au prezentat proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată".

Acest proiect, finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune:

  • montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară
  • montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație
  • semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier)
  • marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator)

Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

DRDP Brașov va reamenaja în total 34 de treceri la nivel cu calea ferată în cele 5 județe de care răspunde. Anul acesta vor fi amenajate 11 puncte, dintre care face parte și DN 73A, între Râșnov și Zărnești. 

 

Adauga comentariu