FOTO VIDEO S-a început montarea de parapete pe DN 1 între Ghimbav și Codlea

După aproximativ un an de demersuri, pornite de către DRDP Brașov împreună cu IPJ Brașov, s-a ajuns în faza finală de lucrări și s-a semnat contractul pentru montarea de parapete de tip New Jersey, iar astăzi s-au montat primii metri de parapete. Lucrările nu au putut fi realizate de anul trecut datorită contestațiilor pe procedura de achiziții publice.

În județul Brașov vor fi montate parapete pe o lungime totală de 7514 metri. În această perioadă se lucrează la montarea de parapete pe DN 1, între Ghimbav și Codlea, pe o distanță de 2800 de metri. Apoi urmează Dealul Perșaniului, pe DN 1, o zonă pe DN 13 după ieșirea din pădurea Bogății, înspre Rupea și apoi înspre Fischer. 

Pe porțiunea Ghimbav – Codlea, așteptările sunt ca aproximativ 400-450 de metri de parapet să fie montați zilnic, ceea ce înseamnă o perioadă de lucru de aproximativ o săptămână. Pe porțiunea aflată în lucru circulația se desfășoară pe o singură bandă pe sens.

Parapetele vor fi prevăzute cu catadioptrii pentru vizibilitate pe timp de noapte.

Lucrarea face parte din demersul CNAIR de reducere a punctelor negre de pe drumurile naționale, zone cu accidente grave, cu victime și pentru a crește siguranța circulației.

Adauga comentariu