Fraudă cu fonduri europene. Două firme au folosit acte false cum că ar fi organizat cursuri pentru persoane defavorizate. Au dat o țeapă de peste 3 milioane de lei

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Luminița Marilena Șerbănescu, reprezentant legal al companiei SC Psihotera SRL, pentru fradudă cu fonduri europene. Femeia a folosit documente și declarații false pentru a obține fonduri nerambursabile. În acest dosar au mai fost trimși în judecată soțul femei și alte trei persoane, complici la comiterea faptelor. În fraudă a fost implicată și o a doua companie        SC Psihoterra Resources SRL. Inculpații au spus că au susținu tot felul de cursuri pentru persoane defavorizate, dar în schimb au dat o țeapă de peste 3 milioane de lei. Dosarul se va judeca la Tribunalul Brașov.

Potrivit procurorilor „În perioada 2009-2013, inculpatele Șerbănescu Luminița Marilena și Constantinescu Daniela, prin cele două societăți menționate, au desfășurat trei proiecte privind organizarea unor cursuri pentru persoane inactive pe piața muncii (îngrijitor de persoane vârstnice, asistență pentru îngrijirea copiilor, promovarea sănătății)  finanțate din fonduri nerambursabile.  În acest context, acestea au depus la Organismul Intermediar  Regional pentru POSDRU -  Regiunea Centru, mai multe cereri de rambursare, declarând necorespunzător adevărului că toate cheltuielile sunt eligibile, conforme cu legislația națională și comunitară și realizate în vederea îndeplinirii obiectivelor.

În susținerea acestor cereri, cele două inculpate au anexat înscrisuri false/inexacte, privitoare la pretinse cheltuieli efectuate în derularea proiectelor (foi colective de prezență, state de plată, rapoarte activitate, prezențe cursuri, centralizatoare cheltuieli, ordine de deplasare etc.) puse la dispoziție de ceilalți trei inculpați, în calitate de manager proiect și lector. Prin aceste demersuri inculpatele Șerbănescu Luminița Marilena și Constantinescu Daniela au obținut 3.361.442 lei, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în procesul penal“.

        

Adauga comentariu