Fraudă cu fonduri europene la construcția unei cabane turistice. Doi brașoveni au folosit acte false ca să obțină ilegal finanțarea

Procurorii DNA Brașov au trimis în judecată două persoane, dar și compania SC Pasul Zimbrului SRL pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă și complicitate la tentativa de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Cei doi brașoveni au depus acte false pentru a obține fonduri europene pentru  o cabană turistică. În realitate construcția nu era nici pe departe finalizată. Dosarul se va judeca la Tribunalul Brașov.

„În cursul anului 2015, în cadrul derulării proiectului „Construire cabană turistică Zimbrul”, unul dintre inculpați, în calitate de reprezentant legal al societății comerciale, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.F.I.R.) ultima cerere de rambursare a fondurilor, la care a atașat un proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor, în cuprinsul căruia s-a atestat, în mod necorespunzător adevărului, că lucrările au fost executate, că nu există cantități de lucrări neexecutate și că lucrările au fost executate conform proiectului tehnic.
Înscrisul respectiv ar fi fost depus cu intenția de a crea aparența respectării condițiilor de plată și pentru a putea beneficia de contravaloarea ajutorului financiar (50.703 lei), într-o modalitate contrară prevederilor contractului de finanțare. În realitate, lucrările la obiectivul respectiv nu erau finalizate la momentul întocmirii procesului – verbal, construcția aflându-se într-o fază intermediară“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
 

Adauga comentariu