Grădinița din zona Coresi mai are de așteptat. Nu s-a găsit constructor, iar licitația a fost prelungită. Încep în schimb lucrările la creșa din cartierul Astra

Potrivit anunțului de licitație lucrările de construcție la grădinița din zona Coresi vor costa 2,9 milioane de lei fără TVA, bani din bugetul Primăriei. Licitația a fost demarată în luna iunie, dar pentru că nu s-a găsit constructor a fost prelungită până în 13 septembrie. Având în vedere că vine toamna, lucrările efective vor începe cel mai probabil în primăvară.

Potrivit documentației, grădiniţa va fi construită pe un teren de 700 mp donat de dezvoltatorul imobiliar din zonă, pe strada Ioan Popasu nr 15. Grădiniţa va avea două etaje şi va putea primi 100 de copii. Vor fi cinci săli de grupă, grupuri sanitare la fiecare două grupe, oficiu, vestiar, spălătorie, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese care va avea acces direct la bucătărie cu spaţii tehnice aferente şi două ieşiri de evacuare, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. Sistemul de iluminat va fi LED, iar încălzirea va fi prin pardoseală.
 

Grădinița va avea un loc de joacă în exterior, o alee carosabilă pentru accesul aprovizionării precum şi o platformă pentru colectarea deşeurilor, respectiv curăţarea pubelelor. Restul spaţiului va fi amenajat ca spaţiu verde. 

În municipiul Braşov sunt în acest moment 58 grădiniţe de stat şi 13 grădiniţe particulare.

O nouă creșă pe strada Apollo

Dacă grădinița de la Coresi mai are de așteptat, încep lucrările la creșa se va construi pe strada Apollo, pe terenul de lângă Palatul Copiilor. Investiţia se ridică la 10.213.691 lei (inclusiv TVA). Din această sumă Primăria va plăti din bugetul local 7.410.382, restul banilor fiind fonduri europene. Constructorul este Aeon Building SRL Brașov, o firmă specializată în construcții cu o experiență de 20 de ani.

Suprafaţa totală construită va fi de 1.800 mp, într-o clădire cu demisol, parter şi etaj, care va fi folosită şi ca sediu pentru Serviciul Public Creşe. Noua creşă va oferi 80 de locuri, repartizate pe două grupe mici a câte 10 locuri şi câte patru grupe mijlocii şi mari, de câte 15 locuri. 

Dacă la grădinițe stăm mai bine, la capitolul creșe este o mare criză de locuri. Anul trecut,  Serviciul Public de Administrare Creșe (SPAC)  a anunţat că a primit 1.457 de cereri de la părinţi. Dintre acestea, 765 au fost refuzate deoarece locurile sunt insuficiente. Reprezentanţii creşelor au fost nevoiţi să accepte dosarele pe principiul primul venit, primul servit. La Braşov funcţionează în prezent opt creşe de stat care au în total 805 locuri. 

FOTO Primăria Brașov

 

Adauga comentariu