Încă o victimă a constructorilor țepari: Drumul Cheișoara de la Râșnov. Prima licitație câștigată de o firmă cu doar șase angajați, care nu a înregistrat decât întârzieri

Drumul Cheișoara de la Râșnov trebuie să fie deja gata. De la toate reparațiile la căile de rulare și până la stratul final de asfalt. Nu s-a întâmplat însă așa. Primul contract a fost semnat în noiembrie 2017, cu firma Marbi Cons Proiect SRL. Numai că surpriză: firma nu a avut forța de muncă necesară. A avut și puțin ghinion deoarece au fost și două inundații în zona șantierului.

Firma a fost înființată în 2014 și are sediul la București. Nu a avut niciodată mai mult de șase angajați. Aceasta era cifra din 2017, când a fost semnat contractul, iar în 2018 compania avea doar 3 angajați și datorii de 876 990 lei. Contractul a fost reziliat anul trecut, iar firma trebuie să plătească acum penalizări de 176.955 de lei.

A fost lansată anul acesta o nouă licitație. Contractul este în valoare de 1,6 milioane de lei, iar licitația este încă în desfășurare. Noul constructor trebuie să execute lucrări la infrastructura căii de rulare, să repeare podeţele, iar la final, să toarne asfaltul.

Sursa Foto: Orașul Râșnov

 

 

 

Adauga comentariu