Încep lucrările la Drumul de sub Munte, cea mai mare investiție cu fonduri europene din județ. Valoarea lucrărilor se ridică la 141, 5 milioane de lei

Consiliul Județean a predat astăzi amplasamentul drumului interjudețean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P din zona Ţara Făgăraşului către constructorul care urmează să îl reabiliteze total.

Contractul de lucrări a fost semnat în urmă cu două săptămâni şi se derulează în cadrul celui mai mare proiect cu finanțare europeană accesat de județul Brașov, în domeniul infrastructurii rutiere - în valoare totală de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA). Drumul trece prin localitățile Şinca Veche, Hîrseni, Recea, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Jos, Victoria şi Ucea.

Lucrările vor fi executate de S.C. DIFERIT S.R.L. Cluj, proiectant S.C. NV Construct S.R.L. Cluj și BETACOPS S.R.L. Bucureşti care asigură dirigenția de șantier.

Lucrările vizează refacerea totală a carosabilului pe o lungime totală de 49,039 km și a trotuarelor aferente, amenajarea de stații pentru transportul public, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, șanțuri, drenuri, puțuri absorbante), realizarea de podețe transversale, podețe la drumurile laterale și podețe de acces, reabilitarea unui număr de opt poduri și construirea a șapte poduri noi, construirea unui zid de sprijin din beton armat, reparații la zidurile de sprijin existente, realizarea canalizării pluviale, asigurarea măsurilor pentru siguranța circulației și amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

 „Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentului către constructor a drumului pe sub munte, în vederea demarării lucrărilor de reabilitare şi modernizare. Este un contract de lucrări extrem de important pentru judeţul Braşov şi aşteptat cu nerăbdare de zeci de mii de locuitori din Ţara Făgăraşului. Întâlnirea organizată, astăzi, a avut un caracter preponderent tehnic şi, mai ales, un rol pregătitor pentru buna organizare a şantierului, urmând ca în cel mai scurt timp să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Vom urmări îndeaproape toate etapele şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

 

 

 

Adauga comentariu