Învățătoare condamnată la opt luni de închisoare pentru că și-a jignit elevii. Sentința este definitivă și este o premieră pentru Brașov

Învățătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamată la opt luni de închisoare pentru purtare abuzivă. Sentința a fost dată de Judecătoria Brașov, dar învățătoarea a contestat-o cu toate armele pe care le-a avut. Nu a scăpat însă de pedeapsă. Curtea de Apel Brașov a menținut sentința Judecătoriei, iar decizia este una definitivă.

Scandalul care s-a lăsat cu un proces penal a început în februabrie 2017. Eugenia Dobrescu, era învățătoare de 38 de ani și la acel moment preda la clasa a II-a la  Şcoala Generală nr 4 din Braşov. Unul dintre elevi a povestit acasă despre comportamentul învătoarei, iar părinţii au decis să o înregistreze.

Oamenii au fost şocaţi de ce au auzit. „Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” este una dintre înregistrări.

 „Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!... Unde ţi-e lucrarea?” „Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, sunt alte înregistrări.

După ce inregistrările au fost făcute publice, Poliția a demarat o anhetă, iar invățătoare a fost judecată pentru purtare abuzivă. A fost condamnată pentru comportamentul pe care l-a avut față  de patru elevi.

Prezentăm sentința Judecătoriei, care a devenit definitivă după ce a fost menținută de Curtea de Apel Brașov.

„ În baza art. 296 al. 1, 2 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, , pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Bedners Bogdan-Adrian. În baza art. 296 al. 1, 2 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Stănei Sergiu-Constantin. În baza art. 296 al. 1 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, , pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Bogdan Ștefan-Octavian. În baza art. 296 al. 1 Cod Penal coroborat cu art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală stabileşte pentru inculpata Dobrescu Eugenia, , pedeapsa de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „purtare abuzivă” în dauna persoanei vătămate Ilinca Cristina-Maria. Stabilește pentru inculpată pedeapsa principală rezultantă de 8 luni închisoare. În baza art. 396 al. 4 Cod Procedură Penală rap. la art. 83 al. 1 Cod Penal amână aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii“, se arată în sentința Judecătoriei Brașov.

FOTO bzb.ro

 

Adauga comentariu