Localnicii și turiștii se vor bucura de Wi-Fi gratuit la Brașov. Echipamente instalate în mai multe spații publice

Primăria Brașov va pune la dispoziția brașovenilor și turiștilor Wi-Fi gratuit, printr-un proiect european. Lucrările ce vor fi executate în Brașov, vizează instalarea a cincisprezece puncte de acces wireless, precum și furnizarea serviciilor de acces la rețea pe baza unui portal captiv și acces la internet.

Echipamentele vor fi instalate în spații publice, în care municipiul Brașov asigură/deține branșament electric: Piața Sfatului, Parcul Titulescu, Parcul Tractorul, Parcul Centrul Civic, Piața Unirii, Modarom/Republicii, Piața Sf. Ioan și Aleea Tiberiu Brădiceanu. Echipamentele vor fi amplasate și în stațiile de telecabină din Poiana Brașov. Astfel, și iubitorii sporturilor de iarnă pot beneficia de internet gratuit.

Echipamentele Wi-Fi vor fi montate pe stâlpi de iluminat, panouri publicitare și pe clădirile telecabinelor Capra Neagră, Kanzel și Tâmpa.

,,Până în luna decembrie, când vor veni și turiștii la Brașov, sperăm să finalizăm lucrările la cel puțin 14 puncte. Avem o situație mai deosebită în Piața Sf. Ioan, unde sunt necesare lucrări mai ample, dar cu siguranță până în luna ianuarie, brașovenii și turiștii vor avea internet gratuit în toate zonele circulate”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

WiFi4EU este o inițiativă a Uniunii Europene care prevede atribuirea de cupoane în valoare de 15.000 euro fiecare, pentru a acoperi echipamentul și costurile de instalare a unor puncte de acces la internet Wi-Fi în municipalități din Europa.

Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet în spații publice ale comunităților locale de pe teritoriul Europei.

Municipalitățile asigură plata abonamentului la internet și întreținerea echipamentelor, pentru a putea oferi conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate pentru localnici și vizitatori, timp de cel puțin trei ani după instalarea rețelei.

 

 

Adauga comentariu