Lucian Pătrașcu critică administrația locală, dar a uitat că în urmă cu un an vota cot la cot în calitate de consilier local

Din când în când, Lucian Pătrașcu, în calitatea sa de Președinte Organizația Municipală PSD Brașov și Secretar de Stat în Guvernul României, mai transmite câte un mesaj către administrația locală. De data aceasta atenționează că „reprezentanții administrației locale ar trebui să fie atenți și la cum se construiește în oraș și unde. Nu putem sufoca orașul cu betoane!”.

Trebuie precizat că până acum aproximativ un an, Lucian Pătrașcu a fost consilier local. Și n-am văzut consilierii PSD Brașov să se opună la tot felul de documentații de urbanism trecute prin CL care înseamnă betoane. La fel cum nu i-am văzut pe consilierii locali PSD opunându-se realizării de giratorii și lărgiri de drumuri și să propună soluții pentru reducerea poluării sau pentru creșterea suprafeței de spații verzi.

Dar iată că a găsit soluția! „Prin consilierii locali PSD voi propune administrației locale ca în următorii 2-3 ani să se deruleze la nivel de municipiu o campanie de plantat copaci și de amenajare spații verzi în zonele foarte poluate, cum ar fi Ceasu’ Rău sau zona gării. Cum există loc pentru amplasat panouri publicitare, am convingerea că se va găsi loc și pentru copaci sau zone verzi”, precizează Lucian Pătrașcu.

Și fiindcă atrage atenția la cum se construiește, ar trebui spus că membri PSD Brașov sunt beneficiari direcți ai acestui mod de a construi, pe care Lucian Pătrașcu vrea să-l critice. Reamintim de familia Duțu, cu Tudor Duțu, consilier local PSD, și Gheorghe Duţu, fost șef al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), care vor să facă un hotel pe Mureșenilor, fostul CEC, și unde au reușit „performanța” să înalțe clădirea depășind prevederile regulamentelor de urbanism.

Se pare că mediul este o temă la modă, așa că Lucian Pătrașcu precizeză că, „Deși avem aceste probleme de mediu, autoritățile locale nu au luat măsurile necesare pentru reducerea poluării. Din contră, orașul este codaș în ceea ce privește spațiul verde pe cap de locuitor și  are foarte puține parcuri.

Mai mult decât atât, la Brașov se distruge și puțina zonă verde care mai există. De exemplu, în loc să fie plantați mai mulți copaci, în municipiu se toarnă mai mult beton. Drumul către stațiunea montană Poiana Brașov este plin acum de tot felul de construcții rezidențiale, cu toate că, în trecut, acolo erau copaci și zonă verde. De asemenea, în Tractorul sau Bartolomeu, unde s-a construit mult în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari nu au ținut cont deloc de necesarul de spații verzi. În concluzie, orașul s-a umplut de betoane până către Poiana Brașov.

Din acest motiv, cred că este nevoie de un registru real al spațiilor verzi care să ne arate clar unde suntem deficitari. Trebuie sa existe o hartă a „punctelor negre” din oraș.
După ce identificăm aceste zone unde poluarea este peste limitele admise, să luăm și măsuri, dar nu doar verbale și în fața presei, cum se întâmplă în prezent, ci chiar măsuri concrete și fezabile!”

Adauga comentariu