Mariana Sebeni, consilier județean PER, exclusă pentru a doua oară din partid. Prima dată a câștigat în instanță. Acum motivul este neplata cotizației, dar partidul nu are nici măcar un sediu

Mariana Sebeni Comsa a fost exclusă acum doi ani din PER fără niciun motiv. Și-a găsit dreptatea în instanță, iar acum a fost exclusă din nou pe motiv că nu a plătit cotizația. A încercat să o facă, dar partidul nu are nici măcar sediu la Brașov.

„Vă amintiți faptul că acum 2 ani m-au exclus din PER. Voiau locul pe care l-am castigat prin vot in Consiliul Judetean Brasov. Nu au invocat niciun motiv, nu m-au chemat in fata comisiei de disciplina. Pur si simplu, m-au exclus, pentru ca voiau ca in Consiliul Judetean sa ajunga oameni pe care sa-i poata manipula pentru propriile lor interese. I-am pus la punct in instanta. Hotararea de excludere a fost anulata, iar eu mi-am putut continua mandatul in funcția pentru care am fost aleasa. Acum, au repetat figura. Au invatat din greseli si au invocat lipsa platii cotizatiei lunare la partid. 

Doar că PER nu are sediu la care sa pot merge pentru plata cotizatiei. Am fost in sediul pe care il obtinusem pentru acest partid, din Mureșenilor nr 10, pentru care platisem singură chiria din banii familiei, dar acolo are sediu PMP, dupa ce PER a fost evacuat pentru neplata chiriei. Pentru că, dupa prima excludere a mea, mi-am permis sa nu le mai platesc factura catre RIAL. 

Am insistat sa platesc cotizatia, asa ca am urcat in masină si m-am deplasat la primaria Ghimbav, acolo unde, dupa ce a picat rusinos prima incercare pentru examenul de angajare, presedintele interimar al PER, Catalin Namaescu s-ar fi angajat. Insa, nici acolo nu a fost de gasit, pentru ca, dupa vreo 3 luni in care si-a demonstrat inutilitatea, presedintele interimar al PER, pe care il cautam pentru a-i inmana cotizatia lunara, fusese pus pe liber. Am cautat un membru, o secretara, orice care sa aiba legatură cu acest partid, insa nu am gasit pe nimeni. Nu au activitate, nici conferinte de presa. Nu exista! Iar membrii unei organizatii platesc cotizatia in organizatia de care apartin. Habar nu am avut de care organizatie apartin. Este drept ca as fi putut merge la o banca, undeva, pentru a le depune cotizatia direct in cont, insa as fi avut nevoie de cateva informatii, printre care si numarul contului în care statul le achita subventiile. Apoi, este cineva dispus sa plateasca pentru ceva ce nu exista? Sa achite o cotizatie fara sa stie ca banii se duc spre un sediu, o dotare, o actiune,ceva,orice? Pe cand PER nu a mai iesit in public de la alegerile parlamentare trecute, cand si-a prezentat candidatii (vi-l amintiti pe dl. Sorin Cristea,nu?). Aud ca au apărut relativ recent în sediul PSD, alături de conducerea acestui partid, insa nu mi-am permis sa-l sun pe dl. Dunca pentru a-i cere contul bancar al PER Brasov, organizația judeteana de care,teoretic,apartin.

Acum observ ca direct Biroul Permanent National ma exclude, a doua oara, din partid. Fara vreo hotarare anterioara a Biroului Judetean, sau municipal, sau de cartier. Organisme care nu exista. Fara vreun avertisment, somatie, sau invitatie la vreo comisie de disciplina, sau alt organism care sa judece lipsa plătii cotizatiei. 

M-au dat afara fără să mă asculte,fără să mă invite la partid, la vreun președinte de organizație. Printr-un email. Ideea e ca, de 3 ani fac parte din doua comisii importante in Consiliul Judetean, comisia pentru sanatate si comisia pentru cultura. Imi permit sa spun ca, in ultimii 3 ani, rezultatele se vad. Nu le insir acum, pentru ca se cunosc investitiile in spitale, evenimentele culturale, sprijinul acordat bisericilor din judet, anularea contractelor facute cu dedicatie,prezenta medicilor in scolile judetului etc. 

Spun doar ca am obosit sa ma lupt cu o conducere inexistenta a unui partid inexistent pentru a fi lasata sa-mi duc la indeplinire obligatiile conferite de calitatea de ales judetean. Prefer sa traiesc printre agricultori si trandafiri de Damasc“, a declarat Mariana Sebeni Comsa.

 

Adauga comentariu