Metoda îmbrățișării, noul mod de operare al hoților care vă golesc buzunarele

Hoții sunt tot mai inventivi când vine vorba să vă buzunărească. Una din metodele ingenioase folosite de hoții din buzunare este cunoscută drept ”metoda îmbrățișării”. Această metodă presupune că hoțul abordează victima ca și cum ar fi vechi cunoștințe, inițiază o conversație, timp în care o îmbrățișează îndelung și în același timp se folosește de dibăcia sa pentru a-i sustrage din buzunare banii/telefonul mobil.

Pentru a evita să deveniți ținte ale unor astfel de infractori, Poliția Brașov vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:

Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

Evitați să  ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii  în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunnoștință și insistă să vă îmbrățișeze!

Dacă totuși ați devenit victima unui hoț din buzunare sau ați fost martor la o astfel de faptă, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunați la 112!

 

Adauga comentariu