Ministrul mediului a venit în județul Brașov să inaugureze o stație de epurare și să semneze contractele de finanțare pentru închiderea a cinci gropi neconforme

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a aflat azi într-o vizită de lucru în județul Brașov. Scopul vizitei a fost inaugurarea stației de epurare de la Viștea și semnarea contractelor de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme din localitățile Făgăraș, Râșnov, Săcele, Victoria și Zărnești.

Valoarea investiției de la Viștea este de aproximativ 7 milioane de lei, din care 4,1 milioane din Fondul de mediu.

O altă vizită făcută de ministru a fost în comuna Șercaia pentru a vedea evoluția lucrărilor la rețeaua de canalizare. 

După vizitele din teren, Ministrul Mediului a fost la Prefectură, unde a participat la semnarea contractelor de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme din localitățile Făgăraș, Râșnov, Săcele, Victoria și Zărnești. În cazul localităților pentru care nu s-au semnat contracte de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri neconforme, ministrul a precizat că documentațiile sunt în lucru și mai sunt observații de clarificat, însă nu a înaintat un termen clar până la care depozitele neconforme ar trebui închise.

Adauga comentariu