A murit jurnalistul Eduard Huidan. Suferea de o boală necruțătoare care l-a împins la sinucidere

Eduard Huidan a fost unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Brașov, dar și un scriitor de succes. Urma să împlinească 70 de ani peste câteva săptămâni. O boală necruțătoare l-a chinuit în ultimele luni. Se pare că Eduard Huidan nu a mai suportat durerea și s-a sinucis în locuința sa, scrie newsbv.ro.

Eduard Huidan a fost absolvent al Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și al Facultății de Filologie a Universității din București. A fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009.

A fost și un cunoscut scriitor și a obținut numeroase premii de-a lungul carierei sale: Premiul USR, filiala la Braşov, în 1991 şi 1996, pentru Fotografii mişcate şi Eroul nostru; Premiul I la Bienala naţională a umorului, 1987. Medalia de aur a Academiei Braziliei pentru literatură, Medalia „Newseum” pentru libertatea de exprimare, decorat cu ”Meritul Cultural”, în Grad de Cavaler, premii media pentru întreaga activitate publicistică, pentru editorial şi talk-show, Ordinul ziariştilor clasa întâi.

Sursa FOTO: newsbv.ro

Adauga comentariu