Noi măsuri pentru reducerea riscului de accidente din zona Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”. Stația din fața colegiului va fi mutată. Zona va deveni spațiu verde

Numărul accidentelor din ultimul timp, din zona Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”, le-a dat de gândit autorităților. La Comisia de Circulație din această săptămână, în urma discuțiilor cu conducerea Poliției Municipiului Brașov, s-au stabilit măsurile care vor fi luate pentru reducerea riscului de accidente în zona Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”. Astfel, reprezentanții operatorului de transport, împreună cu cei ai Primăriei Brașov, analizează cea mai bună variantă de mutare a stației RATBV din față de la Meșotă, în tronsonul cuprins între intersecția Bulevardul Mihail Kogălniceanu cu Bulevardul Victoriei și intersecția cu strada Bihorului.

Zona stației din față de la Meșotă, la limita cu carosabilul va fi amenajată ca zonă verde, cu copaci și cu elemente de siguranță, astfel încât șoferii care nu respectă viteza legală și scapă mașina de sub control să nu mai ajungă pe trotuar. Înainte de această zonă sensibilă, municipalitatea va monta un sistem de măsurare și informare a șoferilor cu privire la depășirea vitezei legale. Acest sistem va măsura viteza mașinilor pe fiecare bandă în parte, îi va informa pe șoferi cu privire la viteza mașinii, precum și în cazul depășirii vitezei legale, vor fi postate mesaje de conștientizare a riscului la care se supun, precum și a prevederilor legale pe care le încalcă.

Totodată, Primăria Brașov a demarat procedura pentru achiziționarea unui sistem radar tip ,,pistol” (sistem laser de măsurare a vitezei TruCAM2). Acesta va fi pus la dispoziția Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov și va fi utilizat exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov.

Adauga comentariu