Noile terenurile de tenis de Sub Tâmpa, deschise de duminică. Primăria a amenajat în total 7 terenuri de sport. Investiția s-a ridicat la 535.000 de lei

Începând de duminică, 29 septembrie, copiii se pot bucura de de cele două terenuri de tenis reamenajate de Primăria Brașov pe Aleea de sub Tâmpa. Accesul va fi gratuit și va fi permis în fiecare zi între orele 10.00-18.00, în baza unei rezervări prealabile. Rezervarea se poate face începând de sâmbătă, la numărul de telefon 0732.997.730, iar de săptămâna viitoare, rezervarea se va face online.

Accesul pe teren va fi permis doar copiilor și elevilor, însoțiți de părinți sau antrenori, și doar în pantofi de tenis. În afara programului, terenul va fi încuiat, iar în scurt timp vor fi montate și camere de luat vederi.

Reamintim că în ultima lună, primăria a modernizat șapte terenuri de sport, destinate destinate iubitorilor de fotbal, baschet și tenis, cu toate dotările specifice fiecărui sport. Lucrările au vizat zona Aleii de sub Tâmpa, parcul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și parcul de pe strada Soarelui.

„Aceste lucrări fac parte din strategia municipalității de sprijinire a sportului de masă și extindere și modernizare a facilităților sportive și de relaxare. Pentru copii, în special, căutăm să identificăm și să amenajăm cât mai multe locuri de joacă sau pentru mișcare și practicarea diferitelor sporturi. Am identificat aceste șapte terenuri, le-am reamenajat și le-am dotat cu elemente specifice. Toate sunt destionate în special copiilor și tinerilor, accesul va fi gratuit și sper să fie utilizate în mod civilizat.“, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe Aleea de sub Tâmpa, au fost reamenajate cele două terenuri de tenis din zona Centrului de Agrement, unul acoperit cu zgură, celălalt cu gazon sintetic. Fiecare are suprafața de 36x18 m și vor fi dotate și cu bănci, coșuri de gunoi și o plasă despărțitoare între cele două terenuri, care nu numai sănu permită mingbilor să zboare de pe un teren pe altul, ci și să asigure izolarea terenuluui de zgură, petnu că trecerea de pe zgură pe iarba artificială va deteriora calitatea stratului de gazon artificial. Tot pe Aleea de sub Tâmpa au fost reamenajate cele două terenuri de baschet de 30x18m și 22x11 m. A fost refăcută infrastructura, fiind turnată placă de beton pentru fiecare, iar suprafața de joc este una nouă, din acrilic, în locul vechiului asfalt. Suprafața de joc este realizată prin aplicarea mai multe straturi de rășini acrilice speciale, rezultând o suprafață perfectă pentru joc, dar și care amortizează șocurile pe care le resimte corpul în urma săriturii.

În parcul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, pe o suprafață de 35x25 m, a fost amenajat un teren de joc multifuncțional, cu gazon artificial, destinat în special fotbalului. Terenul poate fi folosit în întregime pentru un meci sau se poate juca minifotbal, pe lățime, fiind astfel disponibile două suprafețe de joc. Porțile vor fi dotate cu plase textile.

În parcul de pe strada Soarelui, au fost reabilitate cele două terenuri de joc, fiecare cu suprafața de 30x15 m. Plăcile betonate au fost curățate și refăcute. Pentru ambele terenuri s-a ales gazonul artificial ca suprafață de joc. Dacă pentru cel de fotbal grosimea gazonului este de 5 cm, ca și în celelelate locații, pentru cel de baschet grosimea va fi de 2 cm, iar suprafața va fi mai dură. Chiar dacă pare o curiozitate, gazonul este potrivit și pentru jocul de baschet, și pentru alte jocuri (fotbal, minifotbal, volei, tenis), fiind un gazon de tip „multisport“, care respectă norme internaționale în domeniu, inclusiv cele ale Federației Internaționale de Baschet (FIBA). Potrivit reprezentanților Serviciului Amenajare Zone de Agrement, gazonul artificial pentru baschet este o noutate în Brașov și se bazează pe o tehnologie de umplere cu siliciu și fulgi de latex, care asigură o amortizare suficientă pentru ca jocul de baschet să fie plăcut, dar care să nu împiedice dinamica obișnuită a mingii pentru acest sport.

 

Adauga comentariu