Noua atracție la Grădina Zoologică, din Brașov. Autobuzul safari oferă curioșilor o călătorie de neuitat prin savana africană

Începând de astăzi, 2 decembrie, Zoo Brașov oferă publicului o nouă atracție, o călătorie virtuală în savana africană. Autobuzul safari și ochelarii de realitate virtuală le oferă ocazia  curioșilor să viziteze savana africană, unde vor cunoaște flora și fauna. 

„După cum am anunțat încă de la finalizarea lucrărilor de modernizare a Grădinii Zologice, aceasta va deveni un loc de petrecere a timpului liber, un spațiu educațional și în același timp un loc în care animalele să se simtă cât mai aproape de mediul lor natural. Prima etapă a fost să extindem spațiile pentru animale, ca să le oferim acestora condiții cât mai apropiate de mediul lor natural, dar și suprafața grădinii, pentru ca oamenii să se poate plimba ca într-un parc. A urmat planetariul, care este o facilitate pentru recreere, dar și educațională. De astăzi, vizitatorii au ocazia, prin intermediul realității virtuale, să viziteze savana africană, să vadă animalele care trăiesc în această zonă și chiar să simtă care sunt riscurile unei astfel de călătorii. De anul viitor, vizitatorii vor avea parte de noi atracții: foci, lei-de-mare şi pinguini, zebre și vom finaliza lucrările de reconstrucție a spațiilor pentru reptile, insecte și păsări exotice. Având în vedere că de la an la an numărul de vizitatori este în creștere, precum și faptul că tot mai multe școli apelează la lecții deschise la Grădina Zoologică, consider că direcția pe care am ales-o este ce bună și face din această grădină cea mai ofertantă facilitate de acest tip din România“, a declarat primarul George Scripcaru. 

Pe lângă vizitarea Grădinii Zoologice și a Planetariului, turul virtual durează aproximativ un sfert de oră. Maxim 10 persoane se pot bucura de călătoria virtuală prin savană. Prin intermediul căştilor VR, vizitatorii vor vedea pe parcursul turului animale specifice zonei (elefanţi, lei, rinoceri, păsări exotice etc.) într-un peisaj cu relief şi vegetaţie specifică, vizibil la 360 de grade.

Distracția nu se oprește aici. Experienţa este completată de senzaţii fizice care imită traseul autovehiculului pe un teren accidentat, precum şi de momente inedite care previn monotonia unei simple plimbări (un elefant aruncă apă cu trompa în direcţia privitorului, un rinocer urmăreşte maşina şi se izbeşte de aceasta).
Pe lângă fondul sonor alcătuit din sunetele specifice și senzații fizice care imită traseul autovehiculului, vizitatorii primesc informaţii, prin intermediul unui narator, despre speciile de animale pe care le văd.

Deoarece turul virtual este o activitate accesibilă şi atractivă pentru persoane din majoritatea categoriilor de vârstă, reprezintă o metodă eficientă de transmitere a mesajelor educaţionale despre viaţa animalelor sălbatice nu doar şcolarilor, ci şi persoanelor adulte.

Preţurile biletelor la acest obiectiv sunt de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 6 şi 14 ani. Copiii cu vârsta sub 6 ani nu au acces la acest obiectiv. Acest gen de activitate nu este recomandat din motive de siguranţă.

Valoarea proiectului este de aproximativ 570.000 lei.

Adauga comentariu